VMware zoekt toenadering tot stiefzus Symantec nog voor overname rond is

VMware Explore

In afwachting van een definitieve overname begint VMware zijn portfolio al te herschikken. Het bedrijf kondigt een SASE-aanbod aan met Symantec, niet toevallig ook lid van de Broadcom-familie.

De aankondiging gebeurde tijdens VMware Explore dat vorige week plaatsvond in Barcelona. Een gezamenlijk aanbod zou de SD-WAN-technologie van VMware koppelen aan de Enterprise Cloud van Symantec in een SASE-architectuur. Gegevens van de verschillende netwerkpunten worden gebundeld in de Enterprise Cloud. Dat biedt volgens VMware meer flexibiliteit in het toegangsbeheer per apparaat, meer inzichten in wat op het netwerk gebeurt en sneller blokkeringen van bedreigingen.

Stiefzusters in spe

De keuze voor Symantec als beveiligingspartner is allerminst toevallig. Symantec werd in 2019 overgenomen door Broadcom. Beide bedrijven zouden binnenkort dus als stiefzusters in een nieuw samengesteld gezin onder hetzelfde dak kunnen leven. Om de samenwerking mogelijk te maken, zal er wel wat moeten herschikt worden binnen het VMware-portfolio. VMware biedt immers ook SASE-diensten die weinig verschillen van wat Symantec kan toevoegen.

Een van de namen die volgens geruchten op het kapblok ligt, is Carbon Black. De integratie van de beveiligingsspecialist in het bredere bedrijf liep trager dan verwacht en lijkt de laatste tijd zeker gestagneerd. Op die manier is Carbon Black eveneens een voor de hand liggende component om af te stoten eens de overname rond is.

Hoe nu verder?

Dat blijft voorlopig wel een grote ‘als’. De overname zit in de laatste rechte lijn, maar er ligt nog een horde voor de finish die wel eens zeers lastig te nemen kan zijn. China ligt dwars en weigert ja noch neen te zeggen, waardoor de deadline van 31 oktober verstreken is zonder witte rook.

lees ook

Broadcom optimistisch over VMware-acquisitie ondanks gemiste deadline

VMware Explore had een ideale gelegenheid kunnen zijn om de twijfels rond de overname weg te nemen, maar door omstandigheden mocht er vooral niet gerept worden over het onderwerp. Ook Broadcom-CEO Hock Tan kon niet meer dan een marketingpraatje verkopen. Klanten van VMware zijn koele minnaars van de plannen: een op vijf klanten dreigt te vertrekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home