HPE Aruba maakt de sprong naar Wifi 7

intel wifi 7

HPE Aruba is helemaal klaar voor het Wifi 7-tijdperk en lanceert nieuwe access points die tot dertig procent meer capaciteit bieden voor draadloos verkeer.

Wifi 7 staat stilaan voor de deur. HPE Aruba introduceert nieuwe 730 Series access points voor die bedrijfsnetwerken moeten klaarstomen voor de toekomstige netwerkstandaard. De toegangspunten bieden een oplossing voor ‘AI-ready edge’ en een ‘veilige gebruikservaring voor IoT-connectiviteit en AI-training en inferentie’. Daarmee is met één zin je bingokaart voor IT-hypes helemaal vol.

lees ook

Haal netwerk en beveiliging van hun eigen eiland

Capaciteit is één van de speerpunten van de nieuwe AP’s. HPE Aruba claimt dat het toch dertig procent meer capaciteit dan bieden dan concurrerende oplossingen. De AP’s steunen op ultra tri-band-technologie om volledig gebruik te maken van 5 GHz- en 6 GHz-banden en verspilling tussen de banden te elimineren. UTB filtering elimineert kanaalinterferentie op aangrenzende kanalen, wat moet leiden tot stabielere en snellere verbindingen.

Op maat van IoT

IoT-ondersteuning zit op verschillende manieren ingebakken. De AP’s bieden ondersteuning voor Bluetooth- en Zigbee-protocollen, maar reduceren ook overlay van vendorspecifieke IoT-netwerken om direct te communiceren met diensten van derden. Het SDRAM- en Flasgeheugen is ook aanzienlijk opgetrokken om datatransmissies te stroomlijnen voor real-time reacties. Door ondersteuning van een nieuwe locatiestandaard zijn locatiebewuste diensten tot binnen een meter nauwkeurig.

Een verwijzing naar AI mag natuurlijk ook niet ontbreken in de aankondiging. Een AI-gestuurde, dynamische energiebesparingsmodus helpt de energievoetafdruk en -kosten voor bedrijven te verlagen. AP’s worden beheerd via het Aruba Networking Central-dashboard.

De 730 Series zal vanaf juli beschikbaar zijn. Toegangspunten kunnen per individuele SaaS-abonnementen of via HPE Greenlake, waar Aruba Networking Central onderdeel van is, afgenome worden.

Wifi 7: nu al de moeite?

Vandaag de dag zijn de voordelen van Wifi 7 nog eerder beperkt, omdat er nog maar een handvol devices in de markt is die de standaard ondersteunen. Nu de standaard officieel gecertificeerd is, zal het Wifi 7-aanbod wel eens snel kunnen uitbreiden, waardoor het voor bedrijven te overwegen valt om hun netwerk nu al toekomstbestendig te maken. Het zal wel nog enkele jaren duren voordat de nieuwe standaard alomtegenwoordig is: met Wifi 6 en Wifi 6E zit je zeker nog een tijdje goed.

lees ook

Wifi 7 in de startblokken: komt het snelle draadloze internet in 2024 al tot bij jou?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home