‘Broadcom wil end-user computing en Carbon Black afstoten na overname VMware’

VMware Broadcom

Werknemers vrezen dat Broadcom de end-user computing-divisie wil afstoten na de overname van VMware. Ook Carbon Black zou de deur uitvliegen.

Werknemers van VMware vrezen dat overnamekandidaat Broadcom geen interesse heeft in de divisies voor end-user computing en Carbon Black. Ze baseren zich op interne herstructurering en een haast onoverbrugbare cultuurkloof. De speculatie komt bovenop heel wat andere negatieve signalen rond de overname, die op weinig enthousiasme kan rekenen bij VMware-werknemers en klanten. Ook regulatoren stellen zich vragen, waardoor de acquisitie nog steeds onderzocht wordt.

Broadcom heeft historisch al getoond dat het er niet voor terugschrikt om de hakbijl boven te nemen na overnames. Vraag dat maar aan de Cyber Security Services-tak van Symantec, die aan Accenture werd doorverkocht, of Veracode dat na de overname van CA Technologies bij een ander investeringsbedrijf terecht kwam.

Onafhankelijke structuur

In dit geval zien de werknemers van VMware concrete tekenen. Bij de end-user computing-divisie (EUC) valt de interne herstructurering op. Kleine verschuivingen in management hebben ervoor gezorgd dat EUC vandaag geleid wordt door EUC-mensen. Voordien viel de divisie onder VMware-directeurs en was ze beter geïntegreerd. De afdeling wordt op die manier een stuk onafhankelijker, wat een toekomstige afsplitsing eenvoudiger kan maken.

Ook cultuur is een probleem. EUC binnen VMware is verantwoordelijk voor Horizon en Workspace One. Die oplossingen bieden flexibiliteit aan werknemers in een hybride werkcontext. Broadcom staat daar niet achter. Sterker nog: het bedrijf is één van de weinige technologiespelers die na de pandemie toch resoluut opnieuw voor verplicht kantoorwerk heeft gekozen.

Carbon Black

De mensen bij Carbon Black verwachten eveneens een afsplitsing, al zou dat voor hen niet zo’n slechte zaak zijn. Door de eerdere acquisitie van Symantec heeft Broadcom immers al de nodige beveiligingskennis aan boord. Ontslagrondes lijken dan ook onvermijdelijk.

Carbon Black leeft zelf nog maar enkele jaren onder het VMware-tak. De integratie van de beveiligingsspecialist in het bredere bedrijf liep trager dan verwacht en lijkt de laatste tijd zeker gestagneerd. Op die manier is Carbon Black eveneens een handige component om af te stoten.

In afwachting van de overname blijft de geruchtenmodel sterk draaien. Het is maar de vraag of de acquisitie er effectief zal komen, aangezien internationale en Europese regulatoren geen fan zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home