Ubiquiti lanceert UDM Pro Max voor grootschalige netwerkinstallaties

ubiquiti udm pro max
Bron: Ubiquiti

Ubiquiti brengt een nieuwe ‘Dream Machine’ op de markt. De UDM Pro Max is bestemd voor grote netwerkinstallatie en kan tot 200 devices en 2000 clients beheren.

De nieuwe zakelijke router verdient volgens Ubiquiti een eigen productcategorie op de website: Large Scale. De term ‘grootschalig’ is niet overdreven, want met één UDM Pro Max kunnen bedrijven tot 200 Unifi-devices en 2000 aangesloten clients beheren. Dat is meteen ook één van de belangrijkste verschillen tussen de UDM Pro Max en de eerder gelanceerde Special Edition.

Ubiquiti voorziet ook twee bays voor 3,5 inch data-dragers om video-bestanden te bewaren. Er is ook een SSD van 128 GB geïnstalleerd, samen met 32 GB eMMC opslag. Het RAM-geheugen van de router bedraagt 8 GB.

ubiquiti udm pro max
UDM Pro Max. Bron: Ubiquiti

De maximale doorvoersnelheid bedraagt 10 Gbit/s over de lan- en wan-poort. Er zijn verder acht 1 GbE-ethernetpoorten en een 2,5 GbE-wanpoort. De IDS/IPS-doorvoer is verhoogd van 3,5 naar 5 Gbit/s. Volgens Ubiquity is het verbruik van de router begrensd op 60 W.

Schaduwmodus

De UDM Pro Max heeft nog één extraatje achter de hand genaamd Shadow Mode om de beschikbaarheid te verhogen. Deze modus werkt wel enkel als je in bezit bent van twee exemplaren van de router. Het apparaat is bovendien compatibel met het stroomback-upsysteem en biedt daarom een tweede poort voor de stroomvoorziening.

lees ook

Ubiquiti vergist zich van decennium met lancering goedkope Swiss Army Knife Ultra

De adviesprijs van de UDM Pro Max bedraagt 599,99 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home