‘Broadcom-overname veroorzaakt exodus bij VMware’

VMware Broadcom

Eén op vijf VMware-klanten plant om het komende jaar te vertrekken bij VMware. Na prijsstijgingen en als klantonvriendelijk gepercipieerde bundels zou de nakende overname door Broadcom voor velen de druppel zijn.

Twintig procent van de klanten van VMware zouden het komende jaar de oplossingen van de virtualisatiespecialist verlaten. Dat voorspellen de analisten van Forrester. Broadcom denkt dat het de overname van VMware in de nabije toekomst zal afronden, ondanks perikelen met de Chinese regelgevingsautoriteit. De rest van de wereld heeft de acquisitie intussen al wel goedgekeurd. Volgens Forrester is die overname voor velen de druppel en zullen klanten andere oorden opzoeken.

Steeds meer ergernis

De onpopulaire acquisitie is niet de enige reden volgens Forrester. VMware heeft afgelopen jaar zijn aanbod flink duurder gemaakt, met een stijging van tien procent voor licenties op vSphere, vCloud, vSAN, NSX en andere diensten. Bovendien worden nieuwe oplossingen zoals VMware Aria en vSphere+ en vSAN+ niet overal op gejuich onthaald. Sommigen ervaren die diensten als verplichte abonnementen op softwarebundels. Ook de kwaliteit van de ondersteuning zou doorheen de jaren afnemen.

Niemand ziet Broadcom als de partij die orde op zaken zal stellen. In tegendeel: historisch gezien ziet Broadcom na acquisities vooral in op de grote klanten met de meeste marges, ten koste van andere klanten en de snelheid en kwaliteit van de productontwikkeling. Er zijn dus geen indicaties dat de problemen die klanten ervaren, ook effectief zullen verdwijnen. Klanten zouden daarom alternatieven zoeken voor virtualisatie, cloudbeheer en HCI.

Forrester merkt nog wel op dat de exodus van één op vijf klanten volgend jaar zal beginnen. Dat betekent niet dat die klanten ook meteen vertrokken zijn: VMware staat zowat synoniem met de IT-omgeving van veel organisaties en een migratie is niet op één dag geklaard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home