Office 2024 komt eraan: geen abonnement en vijf jaar ondersteuning

Microsoft zal later dit jaar Office 2024 lanceren. Voor die versie van het Office-pakket kan je een eenmalige licentie kopen, zonder terugkerende abonnementskost. Prijzen voor bedrijven gaan een beetje de hoogte in.

Office 2024 zal later dit jaar Office 2021 opvolgen. De preview van de kantoorsuite moet nog volgende maand beginnen. Microsoft zal een versie voor Windows en voor Mac voorzien. Ook Windows 10 krijgt bij lancering ondersteuning, maar enkel op x86.

Office 2024 zal een selectie van Microsoft 365-toepassingen bevatten. Essentiële applicaties zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook tekenen present. Cloudgerelateerde oplossingen zoals OneDrive zitten vanzelfsprekend niet inbegrepen in de éénmalige aankoopprijs.

Geen grote prijsaanpassingen

Voor de standaardversie van Office 2024 plant Microsoft geen prijswijziging. Office 2024 zal voor hen evenveel kosten als Office 2021, aldus Redmond. Het prijskaartje zal dus 299 euro bedragen (inclusief btw). Voor Office LTSC met extra ondersteuning op maat van zakelijke gebruikers, krikt Microsoft de prijs wel met tien procent op. Microsoft laat bovendien weten dat er na Office 2024 nog minstens één versie van Office zal komen met eenmalige aankoopoptie.

Microsoft zal vijf jaar ondersteuning bieden voor Office 2024. Zo komt de kost per jaar op net geen 60 euro te liggen, wat goedkoper is dan vijf jaar aan Microsoft 365. Daar staat tegenover dat Microsoft 365 niet alleen meer applicaties omvat, maar ook functie-updates krijgt. De functionaliteit van Office 2024 wordt immers bevroren bij lancering: na aankoop krijg je enkel stabiliteits- en beveiligingsupdates.

Voor wie stabiliteit wil

Microsoft blijft Office als standalone-suite bieden tegen de eigen wensen in. Het bedrijf is er vocaal over dat het Microsoft 365-abonnementen verkiest. Daarbij krijgt Microsoft maandelijks of jaarlijks voorspelbare (en hogere) inkomsten op lange termijn, in ruil voor aanzienlijk meer functionaliteit en constante functie-updates. Voor heel wat gebruikers is dat niet noodzakelijk een pluspunt en voor hen voorziet Microsoft de ‘klassieke’ versies van Office, die meer stabiliteit bieden zonder constante aanpassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home