Dell-klanten reppen zich voor VxRail-contract voor ultimatum eind april

dell

Organisaties die vertrouwen op VxRail van Dell Technologies, reppen zich om contractvernieuwingen rond te krijgen voor eind april. Vanaf dan draait Broadcom de kraan van de permanente VMware-licenties immers dicht en vliegt de prijs de hoogte in.

Organisaties die hun infrastructuur gebouwd hebben met VxRail van Dell Technologies, gaan een onzekere toekomst tegemoet. De HCI-oplossing van Dell combineert immers eigen hardware met software van VMware. Dat was geen probleem toen Dell eigenaar was van VMware en ook niet daarna, toen beide organisaties onafhankelijk waren maar een nauwe samenwerking genoten. Sinds Broadcom VMware heeft overgenomen, is de situatie drastisch veranderd.

Laatste kans

Partners van Dell zien hoe klanten zich reppen om nog snel contracten voor VxRail rond te krijgen. VxRail met een zogenaamde eeuwigdurende licentie (dus zonder abonnementsformule) is beschikbaar tot 30 april 2024. Bestellingen voor een contract van maximaal drie jaar, geplaatst bij Dell voor die datum, zijn leverbaar. Partners en hun klanten vallen in dat geval nog onder het oude VMware-licentiesysteem en kopen zichzelf tijd.

Na 30 april gaat de deur onherroepelijk dicht. Dell kreeg al een extensie, aangezien Broadcom de eeuwigdurende licenties in feite op 11 december vorig jaar al afvoerde. Na 30 april VxRail wordt VxRail een hardwareproduct, te combineren met een aanzienlijk duurdere licentie voor VMware Cloud Foundation onder een abonnementssysteem. Dat zou klanten al snel dertig procent meer kosten.

In de naam van eenvoud

Ondanks aanhoudende klachten en soms wanhopige berichten uit de markt, blijft Broadcom volhouden dat het sinds de overname van VMware het portfolio herstructureert in de naam van eenvoud. Dat klopt in de praktijk enkel voor de allergrootste klanten, terwijl middelgrote ondernemingen hun volgende rekening soms zien vertienvoudigen.

In dit specifieke geval is zelfs het eenvoud-argument ver zoek. Dell en VMware hebben de VxRail-oplossing destijds samen ontwikkeld. De HCI-oplossing helpt om Dell marktleider te maken in de HCI-markt, en biedt klanten integratie van hardware en software. Broadcom maakt dat model nu stuk, zodat HCI voor VxRail-klanten een complexere en duurdere affaire wordt.

Wie voor 30 april zijn VxRail-HCI-contract vernieuwt voor maximaal drie jaar, kan nog genieten van het oude systeem, inclusief ondersteuning voor de hele oplossing via Dell via ProSupport en ProDeploy.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home