Geen gratis upgrade meer van Windows 7 naar Windows 10/11

Windows 10 Windows 7

Microsoft maakt een einde aan gratis upgrades van Windows 7 naar Windows 10/11. Gratis upgraden van Windows 10 naar Windows 11 is wel nog steeds mogelijk.

Toen Microsoft Windows 10 aankondigde, bood het gebruikers van oudere Windows-versies de mogelijkheid om hun licentie kostenloos over te zetten. Dat aanbod liep officieel af op 29 juli 2016, maar door een loophole bleef het tot nu mogelijk om de gratis upgrade uit te voeren. Die truc werkte ook als je van Windows 7 wilde overschakelen naar Windows 11.

Aan alle mooie liedjes komt een einde: in een blog bevestigt Microsoft dat het alle wegen om Windows 10 gratis te installeren heeft afgesloten. The Verge bevestigt dat het overzetten van Windows 7-licenties nu definitief niet meer mogelijk is.

Wie nog Windows 7 of Windows 8 gebruikt, heeft de volgende opties. De optie waarin Microsoft je duwt, is een licentie voor Windows 11 kopen (of een gloednieuwe pc). Licenties voor Windows 10 zijn sinds januari ook niet meer tegen betaling verkrijgbaar. Een andere optie is op de oude en niet meer ondersteunde Windows-versie blijven, als je pc openzetten voor allerhande kwetsbaarheden je niet afschrikt.

Upgrade van Windows 10 naar Windows 11 blijft gratis

De upgrade van Windows 10 naar Windows 11 blijft wel gratis beschikbaar. Je pc dient dan wel te voldoen aan de technische vereisten van Microsoft.

Windows 11 kreeg eind september een grote update. Lees in ons overzicht welke nieuwe functies zijn toegevoegd en hoe je de update installeert.


Dit artikel verscheen origineel op 29/09. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home