VPN-problemen in Windows 11 en Windows 10 na april-update

windows 11 laptop

Wie de Windows-update van deze maand installeerde, kan mogelijk geen VPN meer gebruiken. Een oplossing zal wellicht pas met een volgende update komen.

Nieuwe Windows-update, nieuwe problemen. Microsoft rolde op 9 april de maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 11 en 10 uit. Het is altijd afwachten wat een Windows-update stuk gaat doen, en deze keer blijken dat VPN-verbindingen te zijn. Niemand ontsnapt deze keer: zowel Windows 11, Windows 10 als Windows Server kampen met VPN-problemen.

VPN stuk

Microsoft erkent het probleem: “Windows-apparaten hebben mogelijk last van mislukte VPN-verbindingen na installatie van de beveiligingsupdate (KB5036893) of de previewupdate van april 2024”. Een oplossing voor het probleem volgt wellicht met een volgende update. Die zou er wel eens snel kunnen komen, want iedere eerste dinsdag van de maand rolt Microsoft een beveiligingsupdate uit voor Windows 11 en Windows 10.

Gebruik je regelmatig VPN-verbindingen of maakt je bedrijf gebruik van beveiligde VPN-connecties om apparaten aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk? Dan lijkt er op dit moment niets anders op te zitten dan de update weer deinstalleren en wachten op een oplossing. Ontdek in onze handleiding hoe je Windows-updates na installatie kan verwijderen.

lees ook

Slechte Windows-update geïnstalleerd? Zo kan je die verwijderen

Verplichte update

Voor Windows 11 was de april-update meer dan een beveiligingsupdate. De ‘Moment 5’-update brengt ook nieuwe functies met zich mee, waaronder een Copilot-knop die aan de rechterkant van de taakbalk zal verschijnen, verbeteringen aan de knipprogramma-app en de spraaktoegang die uitgebreid wordt naar meerdere talen. De eerder kleine update is niet langer optioneel, maar verplicht voor iedere gebruiker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home