Nieuwste iPads krijgen batterijmenu met oplaadlimiet 

ipad pro

IPadOS 17.5-toestellen krijgen een batterijstatusmenu met oplaadlimiet, oudere iPads hebben dit niet. 

De recent uitgebrachte iPad Pro en iPad Air hebben een nieuw menu waarbij de batterijstatus en andere gegevens over de batterij geraadpleegd kunnen worden, dat meldt MacRumors. Bovendien is de gekende batterijstatusmanager (Optimized Battery Charging) onder MacBook-gebruikers nu ook mogelijk bij iPads. Dit zorgt ervoor dat je toestel niet volledig oplaadt, om de levensduur van je batterij te verlengen. Deze optie zou enkel beschikbaar zijn voor de nieuwste iPads.  

Batterijstatus iPads

MacRumors merkte op dat de recent aangekondigde iPads een nieuw batterijstatusmenu hebben met een geoptimaliseerde oplaadoptie en meer gegevens over de batterij. Het menu zou overeenkomen met dat van iPhone 15, waar gebruikers reeds kunnen instellen om hun iPhone niet meer dan 80 procent op te laden, wat goed is voor de levensduur van je batterij. 

lees ook

Hoe hou je de batterij in je laptop of smartphone in topvorm?

Op de nieuwste reeks iPads kan je bij Instellingen > Batterij het menu Batterijstatus raadplegen. Het geeft het aantal oplaadcycli weer, de productiedatum en wanneer de batterij voor het eerst is opgeladen. Het menu is beschikbaar voor iPadOS 17.5, maar niet op oudere iPad-modellen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home