Microsoft Places weet waar je collega’s werken

Microsoft introduceert Places, een nieuwe app die flexibele werktijden en locaties eenvoudiger maakt door integratie met Outlook en Microsoft Teams.

Microsoft heeft Places ontworpen om het plannen van kantoortijden en de interactie met collega’s te vergemakkelijken. Hiermee wil het een antwoord bieden op de groeiende vraag naar flexibele werksituaties. Uit een onderzoek van Microsoft blijkt dat bijna de helft van de wereldwijde werknemers hun leidinggevenden vraagt om flexibelere werkschema’s of locaties.

Places is een standalone applicatie, maar integreert ook in Outlook en Microsoft Teams. Dit stelt gebruikers in staat om hun werkschema’s aan te passen binnen de normale workflow. Met functies zoals het bekijken van de planningen van collega’s en ruimtes in het kantoor, kunnen gebruikers efficiënter hun tijd op kantoor organiseren. Daarnaast biedt de app mogelijkheden om werkruimtes te zoeken en te reserveren.

Places integreert ook met Microsoft Copilot ergens in de tweede helft van 2024. Copilot zal gebruikers helpen begrijpen welke dagen het beste zijn om naar kantoor te komen en zal helpen bij het reserveren van benodigde ruimtes. Deze functies zijn ontworpen om de effectiviteit en betrokkenheid op de werkplek te optimaliseren en om een naadloze integratie van flexibel werken in het dagelijkse schema te bevorderen.

Microsoft Places wordt aangeboden als onderdeel van Microsoft Teams Premium en is vanaf nu beschikbaar. Voor de Copilot-integratie is het wachten tot de tweede helft van 2024. Neem zeker een kijkje op de uitgebreide blogpost van Microsoft voor alle functies van Places.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home