Dit betaal je voor het Windows 10 Extended Security-programma 

windows 10 21H1

Wie de overstap nog niet wil maken naar Windows 11 kan vanaf oktober 2024 intekenen voor het drie jaar durende Windows 10-licentieprogramma dat elk jaar 61 dollar per apparaat kost.  

Microsoft introduceerde vorig jaar het Windows 10 Extended Security-programma waarmee gebruikers de levensduur van Windows 10 drie jaar kunnen verlengen tegen betaling vanaf oktober 2024. De prijzen van deze verlenging zijn ondertussen bekendgemaakt door Microsoft in een blogbericht. Voor het eerste licentiejaar betaal je 61 dollar per apparaat, en dat voor de twee opvolgende jaren nadien. Microsoft biedt in dit programma geen functie-updates aan, tenzij in termen van security. Na drie jaar komt er dan onherroepelijk een eind aan het programma.  

Dit zijn de prijzen

Microsoft maakte de prijzen bekend voor het Windows 10 Extended Security-programma dat vanaf oktober 2024 beschikbaar is. Voor het eerste licentiejaar betalen gebruikers 61 dollar per apparaat. Elk bijkomend jaar komt daar hetzelfde bedrag bij: in het tweede jaar kost dit 122 dollar, het derde jaar 183 dollar. Gebruikers die pas instappen vanaf het tweede of derde jaar, zullen ook betalen voor de voorgaande jaren.  

Zakelijke Windows 365-klanten die met hun Windows 10-apparaten Windows 11 streamen vanuit de cloud, zullen volgens Microsoft de updates kosteloos kunnen downloaden. Voor klanten die managementtools van Microsoft zelf gebruiken, kunnen zich ook inschrijven voor de Windows 10-licentie en beveiligingsupdates ontvangen via de managementtools. Hiervoor geeft Microsoft naar eigen zeggen een korting.  

lees ook

Zo vind je jouw wifi-wachtwoord in Windows 11

De betaalde beveiligingsupdates voor Windows 10 zijn volgens Microsoft geen langetermijnoplossing. Het dient louter als overgangsmaatregel en zal geen updates voor nieuwe functies bevatten, behalve in termen van beveiligingsrisico’s. Het bedrijf wil hiermee voornamelijk klanten helpen in de overgang naar Windows 11. In oktober 2025 zal de ondersteuning voor Windows 10 definitief stopgezet worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home