Microsoft Store-update in Windows 10 maakt apps kapot op oude computers

Windows 10-gebruikers ervaren een defect in diverse apps na de Microsoft Store-update. Niet-compatibele hardware blijkt boosdoener te zijn.  

De meeste Windows 10-apps worden automatisch in de Microsoft Store bijgewerkt. Dit gebeurt onafhankelijk van OS-updates waardoor deze apps een upgrade krijgen zonder te hoeven wachten op een nieuwe OS-update. Na een recente Microsoft Store-update merkten gebruikers problemen op met apps zoals Agenda, Foto’s of Rekenmachine. Dit defect aangeven in de Feedback Hub was niet mogelijk aangezien deze app ook aangetast was. De boosdoener? Niet-compatibele hardware.

Oude hardware als boosdoener

De update was geen officiële Windows-update, waardoor een antwoord van Microsoft ontbrak. Enkele gebruikers gingen zelf op onderzoek om de oorzaak hiervan te achterhalen. De rode draad in alle rapporten bleek de oude hardware te zijn, zoals de Intel Core 2 Duo- en Quad processors, en AMD Athlon-chips. Deze componenten zijn officieel niet compatibel met Windows 10, maar bleken aanvankelijk geen problemen te ondervinden wanneer het besturingssysteem toch op deze hardware werd gedraaid. Door de automatische updates van Microsoft, komen de bugs nu aan het licht.  

lees ook

Windows 11 draait nu ook op M3 Macs

Niet alleen is dit een probleem voor Windows 10-gebruikers, voor fans van Windows 11 belooft dit ook niet veel goeds wanneer zij gebruik maken van niet-ondersteunende hardware. Gebruikers hebben dit defect gemeld en wachten momenteel op een reactie van Microsoft.  

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Fans van Windows 11 die het besturingssysteem op niet-compatibele hardware willen draaien, weten nu wat hen te wachten staat. Microsoft heeft nog niet gereageerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home