Microsoft stelt einde ondersteuning Windows 10 1803 uit

Windows 10 update

Microsoft maakt bekend de ondersteuning voor Windows 10 versie 1803 te verlengen voor bepaalde gebruikerscategorieën. Oorspronkelijk zou de ondersteuning aflopen op 10 november 2020, maar dat is nu verlengd tot 11 mei 2021. 

Het einde van ondersteuning voor Windows 10 1803 betekent dat er geen beveiligingsupdates meer komen. Microsoft stelt deze datum uit voor Windows 10 1803 Enterprise, Education en IoT Enterprise. De ondersteuning voor de Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstation edities eindigde al op 12 november 2019. In principe stopt Microsoft op regelmatige basis met de ondersteuning van oudere versies van Windows 10, nadat iedereen voldoende kans heeft gekregen om gratis upgrades uit te voeren.

Microsoft merkte dat gebruikers tijdens de COVID-19 behoefte hebben aan meer continuïteit en tijd. Om in te spelen op deze wens van klanten, geeft Microsoft ze de mogelijkheid om hun huidige edities voor langere tijd veilig te blijven gebruiken. 

“We hebben jullie feedback gehoord en begrijpen dat jullie moeten focussen op bedrijfscontinuiteit ten tijden van deze wereldwijde pandemie.” Zo schrijft Chris Morrissewy, aanvoerder van het communicatieteam van de WIndows servicegroep, in een blog. “Daarom hebben we besloten de geplande einddatum van de ondersteuning voor Enterprise, Education en IoT Enterprise edities van Windows 10 versie 1803.”

Gebruikers van de edities die langer toegang krijgen tot beveiligingsupdates, kunnen deze updates installeren via Windows Update, Windows Server Update Services en de Microsoft Update Catalog. 

Meerdere end-of-support data uitgesteld

De afgelopen maanden heeft Microsoft de ondersteuning voor meerdere versies verlengd vanwege de gevolgen van de pandemie. Afgelopen maart kondigde Microsoft aan de end-of-support datum voor Windows 10 1709 te verlengen, omdat bedrijven plotseling in de problemen kwamen. Origineel zou de ondersteuning voor Windows 10 1709 eindigen op 14 april 2020. De support loopt nu door tot 13 oktober 2020. In april voegde Microsoft zes extra maanden toe aan de ondersteuning voor Windows 10 Home 1809 en Windows 10 Pro 1809. Waar het einde van de ondersteuning van Windows 1809 voorheen gepland stond op 12 mei dit jaar, is deze nu uitgesteld naar 10 november.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home