Datalek Dell: 49 miljoen records te koop op dark web 

dell

Dell merkte een incident op waarbij criminelen toegang kregen tot een klantendatabase met informatie waaronder de naam van klanten, hun fysieke adres en bepaalde informatie over bestellingen.  

Dell bevestigt dat er informatie gestolen werd van klanten en bestellingen, dat meldt The Register. Een cybercrimineel beweerde dat 49 miljoen records gestolen zijn, die momenteel te koop staan op het dark web. De gestolen gegevens bevatten volgens Dell de namen, adressen en details over Dell-apparatuur, maar geen gevoelige informatie over betalingsgegevens. Het bedrijf volgt de situatie momenteel op en onderneemt stappen om de schade te beperken.  

Gelekte klantinformatie

Dell merkte onlangs een incident op met een Dell-portaal dat toegang biedt tot een database met beperkte soorten klantinformatie, waaronder naam, fysiek adres en bepaalde Dell-hardware en bestelinformatie, aldus een woordvoerder van Dell aan The Register. Volgens een social mediabericht heeft Dell een onbekend aantal klanten reeds op de hoogte gebracht via een e-mail.  

Die eerder vage mail lijkt een bericht van Daily Dark Web te bevestigen. Op 29 april werd melding gemaakt van het aanbod om vermeende persoonlijke informatie te verkopen van 49 miljoen mensen die tussen 2017 en 2024 Dell-apparatuur hebben gekocht, dat meldde Daily Dark Web.  

Daily Dark Web

Dell-klanten worden al langer benaderd door verdachte telefoontjes van zogezegde Dell-medewerkers. Op basis van hun naam, het adres en de servicetag winnen ze het vertrouwen van de klanten, waarna ze worden opgelicht om een betaling te doen, software te installeren of andere schadelijke acties te ondernemen. 

Opvolging

“We blijven de situatie volgen en stappen ondernemen om de informatie van onze klanten te beschermen”, aldus de woordvoerder van Dell. “Hoewel we niet geloven dat er een significant risico is voor onze klanten, gezien het soort informatie dat erbij betrokken is, nemen we proactieve stappen om hen op de hoogte te stellen”, dat meldde Dell aan The Register.  

Dell is een onderzoek begonnen om de schade te beperken. De politie werd reeds op de hoogte gebracht en er is een extern forensisch bedrijf ingeschakeld om dit incident te onderzoeken. De situatie wordt opgevolgd. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home