Apple lost batterijprobleem op met nieuwe update

iPhone 13

Apple lost iOS en iPadOS 15.4.1. Die update lost vooral een batterijprobleem op bij iPhone- en iPad-gebruikers. Het is onduidelijk wie er precies getroffen werd, maar updaten is een goed idee.

De update naar iOS 15.4 bracht een vervelend probleem met zich mee bij verschillende gebruikers. De nieuwe versie van iOS zorgde ervoor dat de batterij van sommige iPads en iPhones snel leegliep. Niet iedere Apple-gebruiker werd geconfronteerd met het probleem, maar het was wel wijdverspreid. Heb je het gevoel dat je toestel er sinds de upgrade sneller de brui aan geeft? Dan biedt iOS 15.4.1 in theorie soelaas.

Face ID met masker

Ook voor andere gebruikers heeft de nieuwe versie van het besturingssysteem een meerwaarde. Apple lost er immers enkele beveiligingsproblemen mee op die volgens de fabrikant in het wild worden misbruikt door hackers. iOS 15.4 was ondanks de batterijproblemen een handige update. Apple introduceerde daarmee Face ID met mondmasker. Met versie 15.4.1 kan je nu dus upgraden naar die functionaliteit zonder vrees voor batterijproblemen.

Apple lanceert gelijktijdig ook macOS Monterey 12.3.1. Voor dat besturingssysteem waren er geen dringende problemen, al dicht Apple ook hier beveiligingslekken.

lees ook

DMA verplicht Apple om apps en winkels van derden toe te laten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home