iPad Air krijgt groter 13 inchmodel, M2-chip en frisse kleurtjes

Wie een grotere iPad wenst maar niet de Pro-prijs wil betalen, kan voortaan bij de iPad Air-reeks terecht. Het 11 inchmodel krijgt nu gezelschap van een grotere 13 inchvariant.

Twee jaar na de redesign van de iPad Air, mét M1-chip, is daar de nieuwe versie. Geen nieuw design deze keer, wel een groter scherm als extra optie en deze keer de Apple M2-chip aan de binnenkant. Weg zijn de grijstinten als enige kleuroptie: voortaan kan je kiezen uit blauw, paars, goud en het traditionele donkergrijs.

Voor de rest is er heel weinig veranderd aan de iPad Air-modellen. Achteraan is er nu ruimte voor één 12 megapixelcamera. Wel belangrijk: vooraan staat de camera centraal wanneer je de tablet horizontaal houdt. Heel handig voor videogesprekken dat je niet langer schuin in beeld komt, omdat de camera aan de korte zijde zit.

In tegenstelling tot de nieuwe iPad Pro met oledscherm die opnieuw duurder is geworden, blijft de prijs van de iPad Air stabiel.

lees ook

Apple lanceert flinterdunne iPad Pro met OLED-scherm, M4-chip en hogere prijs

Het basismodel krijgt 128 GB opslag aan boord en start vanaf 719 euro voor het 11 inchmodel of 969 euro voor de 13 inch schermgrootte. Wie graag mobiele connectiviteit (5G) toevoegt, moet daarvoor 150 euro meer neertellen. De tablet is compatibel met de vorige generatie Magic Keyboard (349 euro). Alle prijzen zijn inclusief btw.

De nieuwe iPad Air-modellen zijn nu beschikbaar en worden vanaf 15 mei geleverd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home