iPhone-update iOS 17.5 voegt eindelijk bescherming tegen stalkers toe via bluetooth trackers

Na een jaar extra ontwikkeling opent Apple zijn iPhone-meldingen voor externe bluetooth trackers om stalking tegen te gaan. De functie zit in iOS 17.5 die nu beschikbaar is.

Een maand na de activering van bluetooth tracking op Android, is Apple nu ook klaar om externe bluetooth trackers te scannen met iPhone. Initieel zou Google vorig jaar al in Android 13 de functionaliteit toevoegen na het succes van de Apple AirTags, maar dat plan werd vertraagd nadat de risico’s van stalking met zo’n bluetooth trackers duidelijk werden.

Na een jaar finetunen zijn Google en Apple klaar om elkaars tags te lezen om stalking te voorkomen. Android is al klaar sinds begin april en activeerde in één klap 3 miljard toestellen om bluetooth trackers te meten.

Apple bleef al die tijd ondersteuning bieden voor AirTags, maar met iOS 17.5 leest het ook externe bluetooth trackers om stalking te voorkomen. Onder de regel Detecting Unwanted Location Trackers (DULT) worden gebruikers nu voortaan op de hoogte gebracht wanneer een bluetooth tracker hen volgt, terwijl die niet van jou is.

Op je iPhone verschijnt een melding dat een ‘voorwerp’ je volgt wanneer je beweegt. Later kan je op je iPhone zien van wie de tracker is, een geluid afspelen om de tracker te vinden en je kan die zelfs op afstand uitschakelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home