Apple maakt producten inclusiever met nieuwe toegankelijkheidsfuncties 

Apple

Apple introduceert nieuwe toegankelijkheidsfeatures om de gebruikservaring van mensen met verschillende beperkingen te verbeteren. 

Apple heeft nieuwe toegankelijkheidsfuncties aangekondigd, waaronder Eye Tracking voor het besturen van apparaten met oogbewegingen, Music Haptics voor een tastbare muziekervaring voor doven en slechthorenden, en Vocal Shortcuts voor stemgestuurde taken. De functies zullen later dit jaar beschikbaar zijn.  

Eye Tracking

De eerste nieuwe functie is Eye Tracking, waarmee gebruikers hun iPad of iPhone kunnen bedienen door middel van oogbewegingen. Deze technologie, aangedreven door kunstmatige intelligentie, maakt het mogelijk om zonder fysieke interactie door menu’s te navigeren en apps te gebruiken. Deze functie is speciaal ontworpen voor mensen met lichamelijke beperkingen en gebruikt de camera aan de voorzijde voor een snelle setup en kalibratie. 

Music Haptics

Daarnaast introduceert Apple ook Music Haptics voor slechthorenden of doven. Deze functie transformeert muziek naar voelbare sensaties met behulp van de Taptic Engine van de iPhone, waardoor muziek toegankelijker wordt voor doven en slechthorenden. Music Haptics zal ondersteund worden door miljoenen nummers uit de Apple Music-catalogus en zal ook beschikbaar zijn voor ontwikkelaars om te integreren in hun applicaties. 

Apple

Vocal shortcuts

Vocal Shortcuts laat gebruikers aangepaste spraakopdrachten toewijzen aan acties, terwijl de functie Luister naar atypische spraak, spraakherkenning optimaliseert voor gebruikers met uiteenlopende spraakpatronen. Deze features zijn ontworpen om mensen met spraakbeperkingen beter te ondersteunen. 

VisionOS

Bovendien zullen de toegankelijkheidsfeatures worden geïntegreerd in visionOS, waaronder systeembrede Live Captions voor ondersteuning van doven en slechthorenden tijdens live gesprekken. Deze functies bouwen voort op bestaande toegankelijkheidsinstellingen en maken gebruik van geavanceerde technologie om de toegankelijkheid voor een breed scala aan gebruikers te verbeteren.

Met deze updates blijft Apple zich inzetten voor het inclusiever maken van hun producten en het verbeteren van de toegankelijkheid voor gebruikers met specifieke behoeften.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home