Apple’s iPadOS moet voldoen aan strengere Europese regels 

ipad pro

De Europese Commissie legt na iOS ook strengere regels op voor iPadOS. Apple krijgt zes maanden de tijd om te voldoen aan deze regels.  

De Europese Commissie kondigde in een verklaring aan dat het iPadOS-besturingssysteem van Apple een belangrijke toegangspoort vormt voor zakelijke gebruikers om eindgebruikers te bereiken. Bijgevolg heeft de commissie na acht maanden besloten om naast iOS, Safari en de App Store ook het iPadOS-besturingssysteem als gatekeeper-service toe te voegen onder het Digital Markets Act (DMA). 

iPadOS als poortwachter-service

Apple werd in september 2023 reeds aangeduid als poortwachter in het kader van Digital Markets Act (DMA) voor haar iOS-besturingssysteem, Safari en Apple Store. In eerste instantie voldeed het iPadOS-besturingssysteem niet aan de vereiste drempels, maar na onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat iPadOS toch een sleutelpositie bekleedt als poort om eindgebruikers te bereiken.  

lees ook

Kleinere browsers profiteren vrijwel meteen van versoepelingen in iOS

Naast Apple zijn ook Meta, Alphabet, Amazon, Microsoft en Bytedance aangeduid als poortwachters. Apple krijgt nu zes maanden de tijd om zijn iPadOS-besturingssysteem in lijn te leggen met de DMA-regels.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home