Huawei mikt op scholen en kantoren met nieuwe interactieve schermen

Huawei IdeaHub

Huawei wil graag een plaats op kantoor, in klassen en vergaderruimtes verdienen. Het lanceert daarom drie nieuwe interactieve schermen onder de noemer IdeaHub in een prijsklasse tussen 2.000 en 10.000 euro. De nieuwe toestellen draaien zowel Android 9 als Windows 10.

Bedrijven maken zich na covid op om terug te keren naar kantoor in een hybride werkomgeving waar thuiswerk ook een optie blijft. Om de samenwerking tussen thuis en kantoor beter te faciliteren, worden slimme vergaderoplossingen cruciaal. Fabrikanten als Logitech, Cisco en Barco springen op die kar met nieuwe toepassingen, maar ook Huawei wil nu een deel van de koek.

De Chinese technologiegigant lanceert drie verschillende interactieve schermen, telkens in 65 en 86 inch. Elk model heeft een 4K-scherm en is compatibel met Android 9 en Windows 10. In het scherm zitten twee computers om elk besturingssysteem te kunnen aansturen. Voor Android maakt Huawei gebruik van een eigen HiSilicon-chip met vier kernen, het Windowsgedeelte maakt gebruik van een Intel-chip (Core i5 of i7). Om gebruik te kunnen maken van Windows, dien je de computermodule met Intel-chip optioneel bij te kopen.

Dankzij deze flexibiliteit hang je niet vast aan specifieke Zoom Rooms of Teams Rooms toepassingen en kan je eender welke communicatiesoftware gebruiken. Huawei installeert vooraf een aantal populaire apps en handige tools om direct aan de slag te kunnen.

Scholen en bedrijven

IdeaHub Board, de variant voor scholen, krijgt geen camera aan boord maar ondersteunt wel externe camera’s via USB. Het toestel heeft wel twee microfoons voor interactiviteit. De twee andere modellen voor vergaderruimtes, IdeaHub Pro en IdeaHub S, hebben wel camera’s aan boord tot een 4K-resolutie. Volgens Huawei kunnen de microfoons een stem tot op 8 meter afstand helder oppikken, wat genoeg moet zijn voor de meeste vergaderruimtes.

lees ook

Logitech lanceert Scribe: whiteboard-camera voor Teams en Zoom

De interactieve schermen hebben tal van aansluitingen aan boord en prijzen starten vanaf 2.000 euro voor de instapversie en lopen op tot 10.000 euro voor het topmodel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home