Huawei groeit opnieuw ondanks tegenwind 

huawei

Huawei boekt de hoogste omzet in drie jaar ondanks Amerikaanse en Europese tegenwind, al blijft het nog steeds onder het niveau van 2020. 

Huawei sluit het jaar af met een positieve noot. Het bedrijf voorspelt een stijging in omzet dankzij de verkoop van hun smartphones. In 2023 realiseerde het een omzet van 90 miljard euro, wat een stijging van 9 procent betekent in vergelijking met 2022.  

Omzetstijging

De omzetstijging van 9 procent is eerder opvallend, aangezien Huawei al enkele jaren moeilijkheden heeft met de VS en Westerse landen. Hoewel we spreken van een omzetstijging, ligt dit cijfer nog een stuk onder de omzet van 2020, die bedroeg 891 miljard euro.  

lees ook

Huawei reikt Europa de hand: charmeoffensief of een tikkeltje hoogmoed?

Tegenwind

Huawei heeft er woelige jaren opzitten met de Westerse landen. Enkele jaren geleden leek het merk een prominente positie in te nemen in de Westerse landen, maar na beschuldigingen van spionage en samenwerkingen met de Chinese overheid, verdween het merk uit de Westerse rekken. De Verenigde Staten voerde in 2019 een handelsverbod in tegen Huawei om deze reden dat door de meeste EU-landen gevolgd werd. Huawei zag zich hierdoor ook geweerd uit de 5G-infrastructuur, de belangrijkste bron van inkomsten voor het bedrijf.

De technologiereus diende recent nog een klacht in bij de Europese Ombudsman in verband met nadelige uitspraken over het Chinese bedrijf. Huawei lijkt dus zeker nog niet de handdoek in de ring te werpen en blijft vechten voor zijn plek op de Westerse markt. Ondanks de radiostilte heeft het bedrijf in zijn eigen regio niet stilgezeten en lanceerde recent de Mate 60 series.  

Huawei kijkt alvast met een positieve blik naar de toekomst en verwacht dubbel zoveel smartphones te verkopen in 2024. De terugkeer naar Europa zit er voorlopig nog niet aan te komen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home