Huawei werkt aan magneto-elektrische schijven met lager energieverbruik en grotere opslag

huawei

De nieuwe magneto-elektrische schijven van Huawei zouden een lager energieverbruik beloven en een grotere opslagcapaciteit bieden. Hoe de magnetische schijf precies werkt en of de prestaties waargemaakt kunnen worden, is nog niet duidelijk.

Huawei werkt naar verluidt aan een nieuw archiefopslagsysteem op basis van magneet-elektrische schijven. Deze magneto-elektrische schijf zou tonnen archiefgegevens kunnen opslaan en het energieverbruik met 90 procent verminderen, in vergelijking met standaard harde schijven. Hoe deze nieuwe technologie werkt, is nog niet bekend. Dit nieuwe systeem zou naar verluidt in de tweede helft van 2025 in het buitenland uitgebracht worden. 

Huawei ontving de laatste maanden heel wat tegenwind in smartphoneland. Hoewel de geopolitieke tegenslagen, draait het bedrijf naar eigen zeggen sinds dit jaar opnieuw normaal.

Magneto-elektrische schijf

Huawei ontwikkelt momenteel een nieuwe magneto-elektrische schijf die een 90 procent lager energieverbruik belooft. Daarnaast zou de schijf tonnen archiefgegevens kunnen opslaan. De eerste generatie zal een schijf met grote capaciteit zijn: de rekcapaciteit zal meer dan 10 PB zijn, het stroomverbruik minder dan 2 kW. 

lees ook

Huawei sluit terugkeer naar Europese smartphonemarkt niet uit: heeft het kans op slagen?

Bovendien zouden de schijven 20 procent minder stroom verbruiken dan tape drives, maar wel 2,5 keer de prestaties van tape drives bieden. Naar verluidt zouden de elektrische magneto-schijven slechts 72 W per PB genereren, in vergelijking met traditionele HDD’s die 450 W per PB genereren. Hoe de magneto-elektrische schijf exact werkt en of de omschreven prestaties ook omgezet kunnen worden in de praktijk, is nog niet bekend. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home