WhatsApp brengt passkeys ook naar iOS

whatsapp passkeys

Enkele maanden na Android, rolt WhatsApp passkeys uit naar iOS. Passkeys bieden een veiligere inlogmethode om jezelf aan te melden.

Na een korte testfase rolde WhatsApp in oktober 2023 passkeys uit naar Android-gebruikers. Zes maanden later is iOS eindelijk ook aan de beurt. Dat bevestigt WhatsApp met een X-post. De uitrol zal over enkele weken gespreid worden, dus het kan even duren voordat je de functie in je instellingen ziet opduiken.

Met de introductie van passkeys is WhatsApp klaar om traditionele inlogmethoden overboord te gooien. Passkeys steunen op unieke cryptografische sleutelparen die op jouw toestel bewaard worden. De functie vervangt het sms-bericht dat eenmalig wordt gestuurd wanneer je op een nieuwe telefoon WhatsApp installeert. Dankzij dit wachtwoordloze systeem kan je tijd winnen wanneer je op een nieuw toestel WhatsApp installeert.

lees ook

Vind sneller je berichten terug dankzij nieuwe WhatsApp-filter 

Wil je gebruik maken van passkeys? Je vindt de functie terug onder het menu Account in de instellingen. Vervolgens ga je naar Passkeys en maak je je unieke sleutel aan. Kies vervolgens een wachtwoordmanager om de sleutel in te bewaren, dit hoeft niet per se iCloud te zijn, en bevestig met je vingerafdruk, gezichtsscan of een pincode. Je kan een passkey te allen tijde nog intrekken.

whatsapp passkeys

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home