Logitech lanceert Scribe: whiteboard-camera voor Teams en Zoom

Logitech Scribe

Logitech wil naast de camera, microfoon en luidspreker in de vergaderruimte ook voortaan een digitaal whiteboard leveren. De Logitech Scribe is een slimme camera die je boven een traditioneel whiteboard hangt en het beeld digitaliseert voor iedereen die live volgt maar niet fysiek aanwezig is in de ruimte.

Logitech wil zijn stempel drukken op de vergaderruimte en introduceerde eerder al een reeks nieuwe Rally-vergadercamera’s, een handige Logitech Swytch USB-kabel en een budgetvriendelijk aanraakscherm onder de noemer Logitech Tap. Die trend zet het nu voort met Logitech Scribe, een slimme camera die je boven een whiteboard hangt om het beeld te digitaliseren.

Naast digitalisering voegt het automatisch een hoger contrast toe om tekst en schetsen beter in beeld te brengen. Logitech Scribe herkent ook automatisch plaknotities en toont die digitaal, inclusief de juiste kleur. Dankzij afbeeldingssegmentatie herkent de camera foto’s en toont het die duidelijk digitaal in beeld. Van zodra je de tekst wist op het scherm of de foto wegneemt, verdwijnen ze ook op het digitale beeld.

Logitech Scribe

De meest opvallende functie is dat de presentator wordt vervaagd in het beeld. Je ziet de arm van de schrijver wel, maar die zit ‘achter’ de tekst, aantekeningen en plaknotities. Logitech claimt dat deze functionaliteit ook handig is voor iedereen die fysiek aanwezig is in de vergaderzaal wanneer de persoon voor de tekst staat.

Thuis, onderweg of ter plaatse

Logitech Scribe is specifiek ontwikkeld voor Microsoft Teams Rooms en Zoom Rooms, maar werkt in de praktijk met elke communicatietool. De camera stuurt net als een webcam een videobeeld over USB. Alle AI-functies hierboven omschreven gebeuren in de camera zelf dankzij geïntegreerde rekenkracht. Zo wordt de computer niet extra belast om die functionaliteit te berekenen en krijg je enkel een videobeeld door.

Logitech Scribe

Om te starten met tekenen, druk je op de meegeleverde paarse knop. Je kan ook handig tekeningen delen met dezelfde knop. Logitech benadrukt dat de functionaliteit van de knop ook in het Logitech Tap touchscreen zit. De camera herkent automatisch wat je schrijft, waardoor je geen speciale stiften of andere tracking-hardware moet installeren.

Logitech Scribe

De Logitech Scribe bevestig je bovenaan een whiteboard en ondersteunt een maximumoppervlak van 1,2 meter bij 2 meter breed. Valt er een deel buiten je videobeeld? Dan kan je dat volgens de fabrikant gebruiken als privéruimte om aantekeningen te maken buiten het cameraveld. De uitvoerresolutie van de camera is 1080p aan 15 fps. IT-admins kunnen met Logitech Sync dit toestel net als alle andere vergaderrandapparatuur van Logitech centraal beheren en updaten.

De standaardgarantie van de camera bedraagt twee jaar, optioneel kan je dat met één jaar verlengen. De Logitech Scribe is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost 1.299 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home