Google Meet laat je vlot wisselen tussen apparaten tijdens een vergadering

Google meet switch
Bron: Google

Met een nieuwe Switch-functie in Google Meet kan je terwijl een vergadering bezig is, wisselen tussen je smartphone en laptop, zonder de call te hoeven verlaten.

Google Meet maakt het vel eenvoudiger om tijdens vergaderingen van apparaat te wisselen. Het introduceert daarvoor een nieuwe Switch-functie. Krijg je onderweg een oproep binnen? Dan kan je de oproep op je smartphone beantwoorden en verderzetten op je laptop, zonder uit en weer in de call te moeten gaan. In de omgekeerde richting kan je zo ook vlot overschakelen van je laptop naar je smartphone als je tijdens de call even van je bureau wil om een koffie te gaan halen.

Wisselen in een ogenblik

De wisselfunctie is zeer eenvoudig. Tijdens een actieve call klik je de uitnodigingslink open op het andere apparaat. In het previewvenster verschijnt een knop om te wisselen naar het tweede apparaat. Dit sluit de call af op het eerste apparaat en opent dit op het tweede apparaat, nog voor je gesprekspartners met hun ogen hebben kunnen knipperen. Zo hoef je niet meer eerst de call te verlaten en weer in te bellen op een ander apparaat.

Google is de functie volop aan het uitrollen naar alle Meet-gebruikers. Tegen 9 mei zou iedereen de functie hebben moeten ontvangen. De functie is zowel beschikbaar voor betalende Workspace-klanten als gebruikers met een persoonlijk account.

Google toont zich de laatste maanden creatief in het bedenken van nieuwe features voor zijn vergaderplatform. Zo introduceerde het een ‘on-the-go-modus’ voor vergaderingen onderweg en laat het je letterlijk je hand opsteken om het woord te vragen. Ook trok Google Meet eindelijk de beeldkwaliteit op naar 1080p. Ondanks die nieuwigheden speelt Google Meet in de marge: acht op tien Belgische IT-professionals gebruikt Microsoft Teams als voornaamste videovergaderplatform.

lees ook

Acht op tien IT-professionals gebruikt Microsoft Teams

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home