Barco lanceert ClickShare-product voor Zoom, Teams en Webex

Barco Clickshare Present

Met ClickShare Present wil Barco vergaderruimtes met bestaande videoconference hardware voorzien van extra flexibiliteit om content te delen. Dat kan met één klik op de Button usb-dongle of via de ClickShare app.

Vorig jaar bij de start van de pandemie lanceerde Barco ClickShare Conference, een totaaloplossing om vergaderruimtes te digitaliseren waarbij je de flexibiliteit hebt om eender welke videotool te gebruiken. Met een druk op de knop kan je de volledige hardware van de ruimte gebruiken alsof ze rechtstreeks met je pc verbonden is. Vandaag komt daar ClickShare Present bij, een light-variant die compatibel is met Microsoft Teams Rooms, Zoom Rooms en Webex Room en puur focust op presenteren.

ClickShare Present koppel je aan vergaderruimtes met bestaande Teams- Zoom- of Webex-installaties. Alle communicatie verloopt via de Room-oplossing van de desbetreffende ruimte. Dankzij ClickShare Present krijg je extra flexibiliteit om je scherm te delen binnen de vergaderzaal. Je sluit de ontvanger aan via de HDMI-in-poort van de Roomoplossing als extra bron. ClickShare Present is compatibel met de alom bekende Button usb-dongle van Barco, maar biedt ook ondersteuning voor de ClickShare-app.

ClickShare Present C-10 & C-5

De nieuwe presenteeroplossing komt in twee smaken: ClickShare Present C-5 (950 euro excl. btw) en ClickShare Present C-10 (1.450 euro excl. btw). Beide ondersteunen 4K video-output waarbij enkel de C-10 tot twee bronnen op het scherm kan tonen. Er wordt één Button bij de C-10 geleverd, bij de C-5 kan je ze optioneel kopen.

Barco Clickshare Present

Het grootste verschil tussen beide oplossingen is de extra interactiviteit die enkel op de ClickShare Present C-10 zit. Hiermee kan je op een aanraakscherm in de vergaderruimte schrijven en rechtstreeks interageren met een aangesloten toestel via touch back. Verder kan je notities maken op het scherm en is er een digitale blackboard-functie.

In feite maakt de C-5 en de C-10 de huidige ClickShare CS-100, CSE-200 en CSE-200+ overbodig. Vorig jaar plaatsten we al vraagtekens bij het nut van deze reeks met de introductie van ClickShare Conference. Volgens Marco Schalkwijk, Business Development Manager bij Barco, blijven de producten voorlopig nog in het gamma aanwezig, maar ligt de focus vandaag wel op ClickShare Conference en ClickShare Connect.

lees ook

Barco focust nieuw ClickShare-product op hybride werkomgeving van vandaag

Elk ClickShare-product wordt geleverd met vijf jaar garantie en een licentie voor vijf jaar analytics-inzichten. Zowel de ClickShare Present C-10 als C-5 zijn onmiddellijk verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home