Cisco Webex lanceert tool voor een betere werk-privébalans

Cisco Webex Real-Time vertaling

Met People Insights wil Cisco Webex mensen slimmer helpen werken. De tool meet drie onderdelen: persoonlijke inzichten, teaminzichten en bedrijfsinzichten. Het doel is om de betrokkenheid van thuiswerkers te verhogen bij de hybride werkplek van vandaag.

Tijdens de virtuele versie van Cisco Live wordt een belangrijke toevoeging aan Webex aangekondigd: People Insights. De nieuwe functie geeft inzicht in het verloop van vergaderingen, integratie tussen werk en privé, contacten binnen en buiten de organisatie, en focustijd. Cisco hamert tijdens de presentatie duidelijk op privacy, zowel op persoonlijk en individueel vlak via een privéweergave en geanonimiseerd op het niveau van je team en organisatie.

People Insights geeft je bijvoorbeeld inzicht in het aantal vergaderingen dat je accepteert maar niet bijwoont. Of heb je de neiging om te multitasken tijdens vergaderingen? Met wie werk je het vaakst samen? Wat is het percentage vergaderingen dat plaatsvindt buiten de werkuren van je team? Zijn er bepaalde teams die ondersteuning nodig hebben?

People Insights

De nieuwe functie People Insights wordt vanaf deze zomer wereldwijd gefaseerd uitgerold met start in de VS en geeft inzichten op drie manieren: persoonlijk, team en bedrijf.

  • Persoonlijke inzichten: die zijn enkel voor jou zichtbaar en tonen je dagelijkse interacties. Je kan ook persoonlijke voorkeuren instellen om bijvoorbeeld een vergadering te weigeren of verzetten. Hiermee hoopt Cisco dat je meer focustijd krijgt en op momenten van interactie dat je die vergaderingen maximale aandacht geeft.
  • Teaminzichten: elk teamlid krijgt een beeld van onderlinge connecties, gewoontes tijdens samenwerkingen en de werk-privébalans binnen het team. Cisco hamert hier opnieuw op privacy met geanonimiseerde data.
  • Bedrijfsinzichten: dit onderdeel geeft een helikopterbeeld van trends en patronen rond samenwerking binnen het bedrijf. Zo kunnen silo’s in beeld worden gebracht en teams worden geïdentificeerd die extra hulp kunnen gebruiken. Opnieuw wordt hier enkel geanonimiseerde data gebruikt volgens Cisco.

Vandaag heeft Cisco 600 miljoen maandelijkse deelnemers en worden er zes miljard calls geconnecteerd elke maand. Concurrent Microsoft Teams had eind vorig jaar nog 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Zoom had midden vorig jaar 300 miljoen dagelijkse videodeelnemers. Elke fabrikant drukt zijn aantallen anders uit, maar het staat buiten kijf dat samenwerkingsplatformen vandaag booming business zijn en dat iedereen marktaandeel wil winnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home