Windows 11-patch die AMD-problemen oplost is nu beschikbaar

amd ryzen chip

Na een korte testperiode onder bèta-testers kan iedereen nu met de Windows 11-patch aan de slag die voor betere prestaties zorgt bij AMD Ryzen-systemen.

Eerder deze week was er groen licht van Microsoft en AMD om de patch rond de prestatieproblemen met AMD Ryzen-chips uit te rollen naar bèta-testers (Windows Insiders). Na een korte testperiode kan iedereen vanaf vandaag met de patch aan de slag.

Wie een AMD Ryzen-chip in zijn pc heeft en Windows 11 draait, krijgt de update automatisch binnen via het Windows Update-kanaal. Kan je niet wachten? Ga dan naar Windows Update en klik op Zoeken. Je zou dan automatisch een download moeten zien met Windows 11 Build 22000.282. AMD heeft zelf ook een nieuwe driverupdate klaar die je hier kan downloaden.

De combinatie van beide updates lossen twee problemen op. De belangrijkste is de verdrievoudiging van de latency van het L3-cachegeheugen. Dit probleem kan het systeem vijf tot vijftien procent vertragen in bepaalde applicaties. Het tweede euvel is de AMD ‘preffered core’-technologie die automatisch taken naar de snelste kern op de AMD Ryzen-processor routeert. Dat gebeurt vandaag niet op Windows 11-systemen, waardoor systemen met veel processorkernen benadeeld worden.

Ben je benieuwd naar Windows 11? We hebben voor jou vijf redenen opgesomd om wel of niet te upgraden. Lees ook zeker onze gids welke Windows 11-versie je beter installeert. Heb je Windows 11 al geïnstalleerd? Bekijk dan onze vijf essentiële stappen na de installatie van Windows 11.

lees ook

Windows 11 review: mooier en (meestal) beter

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home