Microsoft lost problemen met Windows 11 en AMD-chips op

amd ryzen laptop

De nieuwste Windows 11-versie voor testers bevat de patch die AMD-systemen opnieuw sneller maakt. Tegen eind oktober krijgt elke Windows 11-gebruiker de patch automatisch binnen.

Kort na de lancering van Windows 11 kwamen er twee problemen aan het licht bij pc’s met een AMD Ryzen-chip aan boord. De belangrijkste was de verdrievoudiging van de latency van het L3-cachegeheugen. Dit probleem kan het systeem vijf tot vijftien procent vertragen in bepaalde applicaties.

Het tweede probleem is de AMD ‘preffered core’-technologie die automatisch taken naar de snelste kern op de AMD Ryzen-processor routeert. Dat gebeurt vandaag niet op Windows 11-systemen, waardoor systemen met veel processorkernen benadeeld worden.

De eerste officiële algemene Windows 11-patch vorige week maakte de prestatieverliezen nog erger. Nu heeft Microsoft het probleem met AMD-chips specifiek aangepakt in een aparte patch, met succes volgens beide partijen. Windows Insiders kunnen nu aan de slag met de nieuwste versie van Windows 11 (build 22000.282) in zowel het Beta-kanaal als Release Preview-kanaal.

Naast een oplossing voor de AMD-chips bevat de nieuwste testversie van Windows 11 nog een hele hoop andere optimalisaties voor bètatesters om uit te proberen. Microsoft en AMD laten ondertussen weten dat de specifieke patch voor AMD Ryzen-chips nog voor eind oktober naar alle gebruikers wordt uitgerold.

lees ook

Windows 11 review: mooier en (meestal) beter

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home