Lenovo lanceert nieuwe ThinkCentre-desktops met AMD

Lenovo introduceert een nieuwe reeks ThinkCentre-desktops. De drie nieuwe computers hebben AMD’s nieuwste Ryzen Pro 8000-CPU’s aan boord.

Lenovo lanceert drie nieuwe desktopcomputers in het ThinkCentre-gamma: de ThinkCentre M75t Gen 5, ThinkCentre M75s Gen 5 en de ThinkCentre M75q Gen 5. De drie nieuwe pc’s hebben AMD Ryzen Pro 8000-CPU’s aan boord. AMD kondigde die processors eerder deze maand aan.

De desktop-chips uit het AMD Ryzen Pro 8000-gamma zijn beschikbaar met NPU’s aan boord, waardoor je ook deze Lenovo-desktops met de AI-chiplet kan configureren. Lenovo verwijst enthousiast naar het AI-pc-label, maar in feite betekent dat weinig. De NPU brengt voor deze generatie niet zoveel extra AI-rekenkracht met zich mee en de totale beschikbare AI-pk’s blijven net onder de ondergrens van Microsoft om over een ‘AI-pc’ te spreken en in de toekomst Copilot (deels) lokaal te draaien. AI-gerelateerde workloads die vandaag al wel bestaan, zijn ofwel toch te zwaar voor de CPU-NPU-combo, of draaien anders ook op een CPU zonder ingebouwde NPU.

Specificaties

Los van de door het marketingdepartement aangestuurde AI-hype is er wel wat op naar uit te kijken in deze nieuwe Lenovo-desktops. Om te beginnen hebben ze modern binnenwerk. Je de M75t en M75s configureren met maximaal een AMD Ryzen 7 Pro 8700G (acht kernen, 4,2 GHz basiskloksnelheid). De M75q is een erg klein doosje (1,32 kg) en huisvest omwille van die compacte vormfactor maximaal een iets lichtere AMD Ryzen 7 pro 8000GE (acht kernen, 3,65 GHz).

lees ook

Geen enkele nieuwe AI-pc is al een echte AI-pc volgens Microsoft

Opslag krijg je via PCIe ‘-SSD’s (2 TB) en geheugen kan je voor alle nieuwe systemen configureren tot 64 GB. Lenovo rust de desktos verder uit met Wifi 6 en een scala aan USB-poorten (Type A en C), HDMI, RJ45 en meer. De Lenovo ThinkCentre M75t en M75s ondersteunen maximaal vier schermen, de compacte M75q kan met drie schermen overweg.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkCentre M75t Gen 5 is beschikbaar vanaf augustus 2024 met een verwachte startprijs van 699 euro, de ThinkCentre M75s Gen 5 is beschikbaar in juni 2024 met een startprijs van 699 euro en de  ThinkCentre M75q Gen 5 is eveneens beschikbaar vanaf juni 2024 met een adviesprijs van 669 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home