Wacom lanceert eerste OLED-tekentablet 

Wacom Movink 13

Wacom introduceert zijn eerste lichte en draagbare tekentablet met OLED-scherm: Movink 13.

Wacom, de Japanse producent van tekentablets, lanceert zijn eerste OLED-tekentablets. Wacom Movink 13 is een lichte en draagbare tekentablet, ontworpen voor creatievelingen die van overal willen werken. De tablet heeft een prijskaartje van 750 dollar en is verkrijgbaar via de Wacom-winkel.  

Dun en licht

De Movink 13 is volgens Wacom de “dunste en lichtste” tablet die het bedrijf ooit maakte. De tablet weegt 420 gram en heeft een dikte variërend van 4 tot 6,6 mm. Om een idee te krijgen, dit is naar eigen zeggen 66 procent dunner en 55 procent lichter dan Wacom One 13 Touch van een vergelijkbare grootte.  

Movink 13 gebruikt een USB-C naar USB-C-kabel voor zowel stroom als connectiviteit. Er is ook een tweede USB-C-poort beschikbaar voor extra stroom. Bovendien ondersteunt de tablet Windows, macOS, ChromeOS en Android. 

Eerste OLED-scherm

De Wacom Movink 13 is de eerste tekentablet in Wacom’s assortiment dat een OLED-scherm bevat. Wacom voegde een 13,3 inch full HD OLED-scherm van Samsung toe aan de Movink 13 tablet. Hiermee creëert het een breder spectrum van levendigere kleuren met een hogere resolutie dan eerdere modellen. Daarnaast biedt het OLED-scherm ook een sterk verbeterde contrastverhouding met diepere zwarttinten wat een nauwkeurigere weergave biedt voor creatievelingen. Wacom is hiermee een stap voor op Apple, die zijn eerste OLED-versies van iPad Pro nog moet uitbrengen.  

lees ook

‘OLED-versies iPad Pro worden in mei verwacht’

De tablet wordt geleverd met een speciale versie van Wacom’s Pro Pen 3-stylus, maar met een slanker en beter zichtbaar punt. Het is een exclusieve versie voor Movink 3, al zegt het bedrijf dat deze tablet ook goed functioneert met oudere versies van de pen of pennen van derden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home