Dell lanceert nieuwe Inspiron-laptops met Intel en AMD

Dell lanceert vier nieuwe laptops in het Inspiron-gamma. De meeste toestellen hebben recente Intel Core-cpu’s aan boord, maar voor één variant voorziet Dell wel een AMD-optie.

Dell introduceert vier nieuwe laptops in het Inspiron-gamma, in twee verschillende formaten. Eerst en vooral zijn er de Dell Inspiron 16 2-in-1 en Inspiron 16 Plus. Beide laptops hebben zoals de naam suggereert een 16 inch-beeldscherm. Dell kiest voor beide toestellen voor een 16:10-beeldverhouding. De laptops zijn configureerbaar met verschillende panelen en hebben maximaal een resolutie van 2.500 x 1.600 pixels.

Dell voorziet geen AMD-optie voor deze laptops, waardoor je enkel kan kiezen uit chips uit het Intel Core Ultra-gamma. De Inspiron 16 Plus kan je configureren met maximaal een Nvidia GeForce RTX 4060 indien je meer grafische pk’s wenst. De 2-in-1 heeft een omklapbaar aanraakscherm, de Plus is minder flexibel.

14 inch met AMD

Met het een maatje kleiner, dan kan je kiezen uit de Dell Inspiron 14 2-in-1 of Inspiron 14 Plus. Specificaties zijn gelijkaardig, al is de schermdiagonaal kleiner (14 inch 16:10). Deze twee laptops moeten het per definitie van hun ingebouwde grafische capaciteiten hebben, want Dell voorziet geen optie met discrete GPU.

Opnieuw zijn de Core Ultra-processors van Intel alomtegenwoordig, al geeft Dell je wel de optie om voor de nieuwste processors van AMD te kiezen bij de Inspiron 14 2-in-1. AMD blijft in de laptopwereld toch ietwat stiefmoederlijk behandeld worden. Hoewel de chips uit de Ryzen 8040-reeks boeiende concurrenten zijn voor het geweld van Intel, vindt Dell het net als andere fabrikanten moeilijk om een evenwaardig aanbod voor beide processorfabrikanten uit te bouwen.

Prijs en beschikbaarheid

Op de Dell Inspiron 14 2-in-1 moeten we nog even wachten, maar de nieuwe Inspiron-laptops met Intel zijn al wel beschikbaar. Voor de Inspiron 16 2-in-1 betaal je minstens 1.089,99 euro, de 16 Plus is vanaf 1.149 euro beschikbaar. De Inspiron 14 2-in-1 kost minstens 869 euro en de Inspiron 16 Plus heeft een vanafprijs van 1.229 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home