Microsoft brengt advertenties naar Windows 11 Start-menu 

windows 11

Microsoft rolt advertenties voor de Microsoft Store in het Start-menu uit naar alle Windows 11-gebruikers met een nieuwe update. 

Microsoft zal vanaf nu advertenties weergeven in het Start-menu op Windows 11. Het bedrijf startte deze week met het verspreiden van de update KB5036980 naar alle Windows 11-gebruikers. De advertenties zullen voornamelijk betrekking hebben op aanbevelingen voor apps uit de Microsoft Store. Voor de niet-liefhebbers zijn de advertenties eenvoudig uit te schakelen.  

Advertenties of aanbevelingen

De advertenties in het Start-menu van Windows 11, die door Microsoft eerder “aanbevelingen” worden genoemd, zullen beschikbaar zijn van zodra je de KB5036980-update hebt gedownload. Microsoft experimenteerde twee weken geleden met deze aanbevelingen, maar komt nu toch al op de proppen met een officiële release.  

lees ook

Microsoft breidt agressieve reclame voor Windows 11 uit naar niet-beheerde zakelijke pc’s

Microsoft wil hiermee naar eigen zeggen Windows 11-gebruikers helpen bij het ontdekken van nieuwe apps, die ontwikkeld zijn door een kleine groep samengestelde ontwikkelaars. 

Functie uitschakelen

Voor wie liever geen advertenties krijgt in zijn Windows 11 Start-menu, kan deze eenvoudig uitschakelen van zodra je de KB5036980-update hebt geïnstalleerd. Ga hiervoor naar Instellingen en klik op Persoonlijke instellingen. Vervolgens kan je onder Start de schakelaar uitzetten voor Aanbevelingen weergeven voor tips, app-promoties en meer.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home