Microsoft lanceert Windows 11: zo installeer je het nu al

Windows 11

Microsoft lanceert de nieuwste versie van zijn Windows-besturingssysteem. Windows 11 rolt vanaf vandaag gefaseerd uit naar compatibele systemen en staat voorgeïnstalleerd op nieuwe laptops in de winkel. Wie niet kan wachten, kan de upgrade nu al forceren.

Microsoft lanceert Windows 11. Het besturingssysteem is vandaag officieel beschikbaar maar dat wil niet zeggen dat jij er ook meteen mee aan de slag kan. Microsoft zal Windows 11 gefaseerd uitrollen naar compatibele systemen. Zelfs met een laptop met TPM 2.0-chip, voldoende RAM en een moderne processor kan het zijn dat je nog weken of misschien zelfs maanden moet wachten. Dat is jammer voor wie nieuwsgierig is. Zoals we aanhaalden in onze review is Windows 11 immers vooral een verbetering vergeleken met Windows 10.

Windows 11 upgrade forceren

Naar goede gewoonte laat Microsoft je gelukkig ook deze keer toe om de upgrade naar zijn nieuwste Windows-versie te forceren. Kijk eerst en vooral eens onder Instellingen en  Windows Update en zoek naar nieuwe updates. Indien Microsoft jouw systeem als prioriteit ziet, kan je Windows 11 meteen installeren.

Staat Windows 11 nog niet klaar? Ga dan naar de nieuwe Windows 11-downloadpagina van Microsoft. Download daar de Windows 11 Installatie-assistent en volg de eenvoudige instructies van de tool.

Propere installatie

Je kan ook een installatie-USB of DVD maken om Windows 11 op een ander systeem te installeren. Dat werkt zoals bij Windows 10. Download op dezelfde pagina de tool om een installatiemedium te maken.

Als laatste optie kan je via de webpagina een ISO-bestand downloaden. Daarmee kan je eenvoudig aan de slag om het besturingssysteem bijvoorbeeld op een virtuele machine te installeren. Vergeet in de twee laatste gevallen niet dat Windows 11 een gratis upgrade van Windows 10 is maar geen gratis besturingssysteem. Om het OS op een nieuw toestel te gebruiken zonder beperkingen, heb je een licentie nodig.

Vergeet niet dat Microsoft strenge systeemvereisten heeft voor Windows 11. Ben je niet zeker of jouw systeem compatibel is? Dan kan je de PC Health Check-tool van Microsoft gebruiken om dat even na te kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home