Qualcomm introduceert Snapdragon 7 Gen 3 voor betaalbare telefoons

Qualcomm lanceert de Snapdragon 7 Gen 3-SoC. Die moet betaalbare midrange-telefoons aandrijven en bevat enkele interessante functies die we ook op z’n grotere broer terugvinden.

Qualcomm lanceert de Snapdragon 7 Gen 3, nadat het bedrijf eerder vlaggenschip Snapdragon 8 Gen 3 op de wereld losliet. De Snapdragon 7 Gen 3 is gericht op midrange-telefoons. Langs de CPU-kant heeft de chip in totaal acht kernen aan boord in een 1+3+4-configuratie. Eén krachtige Kryo-kern heeft een kloksnelheid van 2,63 GHz, en wordt bijgestaan door drie net iets minder krachtige 2,4 GHz—cores en vier efficiënte 1,8 GHz-kernen. Qualcomm claimt dat de CPU zo vijftien procent krachtiger is dan die in de Snapdragon 7 Gen 1.

GPU en NPU

Qualcomm rust de SoC verder uit met een Adreno-GPU die 50 procent krachtiger is dan die in de Gen 1. De hele chip zou volgens de chipdesigner zelf zo’n twintig procent zuiniger zijn dan z’n voorganger. Voor alle duidelijkheid: Qualcomm zelf ziet de Snapdragon Gen 1 als de directe voorloper, terwijl de 7+ Gen 2 en de 7s Gen 2 ergens tussen de Gen 1 en de Gen 3 blijven bestaan.

lees ook

Qualcomm toont Snapdragon 8 Gen 3 voor topsmartphones

De nieuwe chip krijgt ook een NPU-chiplet mee, net als de Snapdragon 8 Gen 3. Die Hexagon-NOU moet 60 procent meer AI-rekenkracht per watt bieden, en zal AI-functies rechtstreeks op het mobiele toestel ondersteunen. Onder andere Samsung werkt al naarstig aan concrete toepassingen. Onder andere Honor zou al smartphones met de nieuwe chip op de planning hebben staan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home