Microsoft gelooft dat Snapdragon X-laptops MacBook Airs met M3 overklassen

Qualcomm Snapdragon X Elite laptop

Microsoft heeft er vertrouwen in dat nieuwe Windows-laptops met ARM, aangedreven door de Qualcomm Snapdragon X Elite-chip, sneller zullen zijn dan MacBook Air-computers van Apple met M3-chip aan de binnenkant.

Microsoft is ervan overtuigd dat toekomstige ARM-gebaseerde Windows-laptops sneller zullen zijn dan de ARM-laptops van Apple. Dat betekent concreet dat de Windowsbouwer verwacht dat de Qualcomm Snapdragon X Elite sneller zal zijn dan de Apple M3 in de nieuwste MacBook Air.

Dat zijn grote woorden, die wel in lijn liggen met de voorspellingen van Qualcomm eerder. Microsoft heeft er belang bij dat laptops met de chip erin goed presteren, aangezien het al een decennium lang tevergeefs probeert om ARM naar Windows te brengen. Een chip die niet teleurstelt op het vlak van pk’s, zou een sprong in de juiste richting zijn. The Verge weet dat Microsoft bij de lancering van de Snapdragon X Elite-laptops binnenkort aandacht zal schenken aan de vergelijking met Apple.

Software-aspect

Toch zijn de prestaties van de hardware maar één deel van de vergelijking. Microsoft heeft Windows op ARM consequent stiefmoederlijk behandeld. Het bedrijf zelf lijkt niet met volle overtuiging te ontwikkelen voor ARM en de architectuur op de tweede plaats te zetten, na x86. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook andere ontwikkelaars niet massaal op de ARM-kar zijn gesprongen.

Microsoft en Qualcomm mogen blij zijn als de Snapdragon X Elite inderdaad een objectief betere chip is als de M3 van Apple, en misschien zelfs een Core i7 van Intel. In de praktijk maken de pk’s echter weinig uit als het software-ecosysteem ze niet optimaal kan benutten. We zijn benieuwd naar de stappen die Microsoft daar eventueel gezet heeft, zodat de X-Elite ook kan uitpakken met z’n spierballen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home