Poll: Hoe ontgrendel je je telefoon?

smartphone ontgrendelen

Gebruik je biometrische methoden of liever een klassieke pincode? Of is het scherm van je smartphone altijd ontgrendeld? ITdaily wil weten hoe IT-professionals hun telefoon ontgrendelen.

Het scherm van je smartphone vergrendelen vermijdt dat anderen zich zomaar toegang kunnen eigenen tot je berichten, contactenlijsten of applicaties als je het toestel kwijtspeelt of laat rondslingeren. Het is dus een goede beveiligingsgewoonte. De opmars van biometrische identificatietechnologie heeft voor nieuwe mogelijkheden gezorgd om je smartphone te ontgrendelen.

Wat nu de beste methode is, is voer voor discussie. Klassieke methoden zoals een patroon of pincode hebben het nadeel dat je ze kan vergeten én dat ze minder sterk zijn dan biometrische gegevens. Een vingerafdruk of gezichtsuitdrukking van iemand stelen is nu eenmaal veel moeilijker dan een pincode raden.

Maar ook biometrische ontgrendeling is niet helemaal foutloos: iedereen heeft al wel eens voorgehad dat een vinger of gezicht niet herkend werd door de scanner. Daar sta je dan als je dan geen alternatief achter de hand hebt. Anderen maken dan weer liever gebruik van een ‘smart lock’-functie om hun toestel snel te kunnen ontgrendelen.

ITdaily wil te weten komen hoe IT-professionals hun toestel ontgrendelen. Zijn ze helemaal mee met biometrische identificatie, of gebruiken ze liever een pincode of patroon? In de wetenschap dat meestal meerdere methoden gecombineerd worden, beperkt de vraag zich tot hoe je het liefst je telefoon ontgrendelt. Deelnemen aan de rondvraag kan door onderstaande poll in te vullen.

Iedere maand peilen we bij onze lezers naar een actueel technologisch onderwerp. Benieuwd naar de resultaten van vorige polls? Hier vind je het overzicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home