Nreal lanceert goedkoop Hololens-alternatief nog dit jaar

De Nreal Light, die kwalitatieve augmented reality voorziet via een bril die aanzienlijk minder log is dan wat we gewend zijn, komt nog dit jaar in beperkte oplage op de markt.

Nreal lanceert zijn Nreal Light-bril aan het einde van dit jaar voor 499 dollar. De bril zal in eerste instantie in beperkte oplage beschikbaar zijn. Brede beschikbaarheid volgt dan volgend jaar. De Nreal Light is een AR-bril genre Microsoft Hololens met een vormfactor die meer weg heeft van een klassieke bril dan van een VR-headset zoals we die vandaag kennen. Techzine ging in Barcelona al kort aan de slag met de Nreal Light, en we waren best onder de indruk.

De bril heeft geen computer aan boord, wat de lagere prijs verklaart. Het toestel maakt gebruik van de rekenkracht van een smartphone met Qualcomm Snapdragon 855-SoC aan boord. Nreal neemt bovendien deel aan Qualcomms XR-certificatieprogramma, dat zich richt op het gebruik van 5G om multimedia aan hoge kwaliteit te streamen. In de praktijk zijn beide bedrijven daarbij natuurlijk afhankelijk van de uitrol van 5G, wat betekent dat we er in België nog niet echt van moeten wakker liggen.

Ontwikkelaars

Nreal lanceert naast de gebruiksklare versie ook een editie van de Nreal Light voor ontwikkelaars. Die zal 1.199 dollar kosten en is voorzien van een controller en een computert die een smartphone overbodig maakt. Om echt door te breken zal Nreal ontwikkelaars voor zich moeten winnen. Hoewel de bril technisch knap is, blijft een onmisbare toepassing voor AR uit, zeker in consumentenland. In de B2B-wereld vindt AR wel een plaats, maar daar staat nauwkeurigheid voorop. In dat opzicht wint een toestel als de Hololens van de Nreal Light. Microsoft heeft bovendien de nodige relaties met eindklanten en ontwikkelaars van professionele software, terwijl Nreal een start-up is die zichzelf moet bewijzen.

Gerelateerd: AR voor iedereen: aan de slag met de comfortabele budgethololens van nreal

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home