Amerikaans leger bestelt extra Microsoft AR-headsets

HoloLens US Army

Nieuwe tests met de verbeterde AR-headsets van Microsoft hebben het Amerikaanse leger overtuigd om toch opnieuw meer vertrouwen te stellen in het materiaal met de HoloLens. Dat resulteerde inmiddels al in een nieuw contract.

Het Amerikaanse leger heeft opnieuw vertrouwen in de mogelijkheden van de HoloLens AR-headsets van Microsoft. Tests met de 1.2-versie leverden positieve feedback op en dat is inmiddels beloond met een nieuw contract.

AR-Troopers

De saga tussen de Microsoft HoloLens AR-headsets en het Amerikaanse leger duurt inmiddels al meer dan twee jaar. In april 2021 zetten beide partijen hun handtekening onder een monstercontract voor maar liefst 120.000 exemplaren van de headsets. De waarde van die overeenkomst bedroeg net geen 22 miljard dollar.

Verschillende militairen gingen ermee aan de slag om ze rigoureus te testen, maar dat had niet het verhoopte resultaat. Soldaten klaagden over fysieke ongemakken zoals onder andere misselijkheid en hoofdpijn. Daarbij kwamen dan ook nog eens een aantal technische onbetrouwbaarheden, zoals een slecht gezichtsveld of een gevaarlijk oplichtende display die de positie van de drager zou kunnen weggeven.

lees ook

De ge(s)laagde wereld van Augmented Reality

Daar kon het Amerikaanse congres niet mee lachen en de mega aankoop van de HoloLens AR-headsets werd geblokkeerd. Daarop is Microsoft aan het werk gegaan om verbeteringen aan te brengen en in juli van dit jaar was versie 1.2 klaar voor een nieuwe testronde.

Blijkbaar vielen de headsets deze keer veel meer in de smaak. Twintig vernieuwde exemplaren zijn opnieuw uitvoerig getest door twee groepen soldaten en die hadden geen last meer van de eerdere fysieke ongemakken. Microsoft kon ook de technische issues aanpakken en kreeg in ruil voor al die positieve feedback op 5 september een vernieuwd contract. Dit maakt de weg vrij voor praktische tests in realistische situaties, iets dat nu gepland staat voor 2025.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home