Ontwikkelaarskit voor Apple Vision Pro

Apple stelde deze week een kit beschikbaar voor ontwikkelaars die ermee aan de slag willen.

De Apple Vision Pro komt normaal gezien begin volgend jaar uit in de Verenigde Staten, maar de ontwikkeling van het nieuwe visionOS is nog volop bezig. Ontwikkelaars met ideeën voor apps of games voor het platform kunnen zich aanmelden om aan de slag te gaan met de AR-headset.

Hoe beginnen

Om te beginnen moet ontwikkelaars een Account Holder zijn bij het Apple Developer Program. Daar kunnen ze zich aanmelden via hun Apple-id. Vervolgens kunnen geïnteresseerde ontwikkelaars een korte aanvraag indienen met daarin details over de mogelijkheden van hun team en voorbeelden van apps die ze al hebben gemaakt.

Natuurlijk moeten ontwikkelaars zich ook akkoord verklaren met de voorwaarden. Apple heeft geen onuitputtelijke voorraad Vision Pro’s om uit te delen, dus ontwikkelaars die zich focussen op apps voor visionOS krijgen voorrang. Dat beslist het bedrijf na evaluatie van de aanvragen.

lees ook

Apple Vision Pro alleen verkrijgbaar op afspraak

Praktisch

Ontwikkelaars die de kans krijgen om aan de slag te gaan met de Vision Pro krijgen daarop ondersteuning van Apple. Het bedrijf zorgt voor:

  • Hulp met het opzetten van AR-headset en met de onboarding
  • Check-ins met experts van Apple voor het design van de UI en voor richtlijnen bij de ontwikkeling
  • Ondersteuning om de app(s) te verfijnen
  • Twee ondersteuningsaanvragen voor assistentie bij codering

Apple behoudt wel het recht om de Vision Pro terug te vragen wanneer het bedrijf dat wil.

Naast deze optie, hebben ontwikkelaars eventueel ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een Apple Vision Pro developer lab. Die duren telkens een dag en worden gehouden op zes mogelijke locaties, waaronder in München en Londen. Vorige maand kregen geïnteresseerde ontwikkelaars ook al de mogelijkheid om modellen te bouwen en testen op het 3D-platform Reality Composer Pro voor de Apple Vision Pro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home