Is de ‘Pro’ in Copilot Pro 22 euro per maand waard?

Microsoft Copilot

Is Microsoft Copilot Pro het abonnement van 22 euro per maand waard? Of heb je voldoende aan de gratis versie?

Vorig jaar lanceerde Microsoft Bing Chat, dat nadien omgedoopt werd tot Copilot. Al snel volgde een nieuwe betalende laag met Microsoft Copilot Pro die vorige maand verscheen in België voor 22 euro per maand. Wat is nu het verschil tussen de gratis versie van Copilot en Copilot Pro? En is dat verschil 22 euro per maand waard?  

Microsoft Copilot

Laten we starten met waar het allemaal begon. Microsofts Bing chat, dat later Copilot werd, is een gratis AI-assistent die gebruikers helpt met hun dagdagelijkse vraagstukken. Je kan hem vinden als service in Microsoft’s Edge. Om een antwoord te bieden op uiteenlopende vragen, baseert Copilot zich in de basis op OpenAI’s GPT-4 Turbo, maar zal tijdens dalmomenten overschakelen naar GPT-3.5.

lees ook

Microsoft Teams krijgt nieuwe Copilot AI-functies

Bovendien kan de gratis versie van Copilot ook afbeeldingen genereren op basis van een standaard Copilot-prompt. Microsoft stelt OpenAI’s DALL-E-3-model gratis beschikbaar voor gebruikers van Copilot, maar aan een beperkte hoeveelheid van vijftien boosts per dag.  

Microsoft Copilot Pro

Microsoft lanceerde recent een betalende laag bovenop Microsoft Copilot met Copilot Pro. Deze AI-assistent helpt gebruikers om sneller, creatiever en efficiënter te werken en richt zich voornamelijk op zakelijke klanten. Copilot Pro biedt prioritaire toegang tot OpenAI’s GPT-4 en GPT-4 Turbo, en werkt voor het genereren van afbeeldingen ook met DALL-E-3, in tegenstelling tot Copilot biedt de Pro versie honderd boosts per dag. Daarnaast beschikt Microsoft Copilot Pro over een integratie met Microsoft 365 voor apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Dit geldt alleen voor gebruikers die een persoonlijk of gedeeld Microsoft 365-abonnement hebben.  

In tegenstelling tot Copilot, kan je met Copilot Pro aangepaste GPT-chatbots maken op maat van bepaalde gebruiksscenario’s. Op die manier kan je repetitieve taken automatiseren zonder dat je telkens een nieuwe, lange prompt moet ingeven. Bij Copilot is de GPT-builder beperkt tot vijf aangepaste GPT’s.  

Microsoft Copilot kost 22 euro per maand, maar biedt via de mobiele applicatie een gratis proefperiode van dertig dagen aan om de extra functies uit te testen.  

Wat is het verschil?

Wanneer we de eigenschappen van Copilot en Copilot Pro naast elkaar leggen, duiken er enkele verschillen op. Beide AI-assistenten maken gebruik van de grote taalmodellen van OpenAI, al is dat bij Copilot op een lager pitje.  

CopilotCopilot Pro
TaalmodelGPT-3.5 (gratis GPT-4 Turbo tijdens daluren)GPT-4 en GPT-4 Turbo
GPT-builderMaximum 5 aangepaste GPT’sGeen maximum op aangepaste GPT’s
Microsoft 365-integratieGeenOp geselecteerde apps: Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote
Afbeeldingen genereren15 boosts per dag100 boosts per dag
PrijsGratis22 euro per maand
Copilot vs. Copilot Pro

Copilot Pro geeft prioritaire toegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo, biedt integratie aan met enkele Microsoft 365-apps en kan afbeeldingen creëren met honderd boosts per dag. Bovendien presteert Copilot Pro sneller dan de gratis Copilot-versie. Alles is natuurlijk afhankelijk van de context, want met de gratis Copilot kom je ook al een heel eind ver. Hecht je veel belang aan deze versnelde en verbeterde prestaties? Dan kan Copilot Pro een meerwaarde betekenen voor jou en je bedrijf.  

Copilot voor Microsoft 365

Naast Copilot en Copilot Pro, heeft Microsoft nog een derde luik in zijn AI-aanbod: Copilot voor Microsoft 365. Copilot Pro wordt niet standaard toegevoegd aan het Microsoft 365 abonnement, hiervoor heeft Microsoft nog een maandelijks abonnement van 28,10 euro per gebruiker per maand. Het verschil is dat Copilot for Microsoft 365 louter bedoeld is voor zakelijke klanten en een zakelijke Microsoft 365-licentie vereist.

Vanaf 1 april is ook de nieuwe Copilot for Security beschikbaar, een AI-assistent voor beveiligingsteams.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home