TeamViewer en Almer lanceren Arc 2 AR-headset voor industriële toepassingen

TeamViewer gaat strategisch samenwerken met Almer Technologies, een start-up dat AR-headsets maakt voor industriële toepassingen.

TeamViewer AG, een bedrijf gespecialiseerd in hulp op afstand, kondigt vandaag aan dat het een strategisch partnerschap heeft gesloten met Almer Technologies AG, een start-up die augmented reality (AR) headsets maakt voor industriële en mobiele werknemers.

TeamViewer biedt ondersteuning aan medewerkers in het veld door middel van een systeem waarbij assistenten op afstand via camera’s kunnen zien waaraan technici werken. Experts en werknemers ter plaatse kunnen dan gemakkelijk communiceren via een realtime videogesprek en hun zicht wordt ‘verrijkt’ met 3D visuele markers, chat en meer.

Almer’s Arc headset wordt op het hoofd van de gebruiker gemonteerd. De maker van de AR-headset kondigt ook de lancering aan van Arc 2, een nieuw apparaat met een 25-megapixel camera, beamforming microfoons en ingebouwde luidsprekers. Hiermee kunnen werknemers zelfs in luidruchtige industriële omgevingen horen en gehoord worden. De batterij zou tot acht uur meegaan.

Het lichtgewicht ontwerp van de Arc onderscheidt het van bijvoorbeeld de Hololens 2 van Microsoft, die een veel omvangrijker ontwerp heeft. Om industriële werknemers in gevaarlijke omgevingen te ondersteunen, is de Arc headset ontworpen om volledig compatibel te zijn met beschermingsmiddelen zoals helmen en veiligheidsbrillen.

Almer zegt momenteel 21 klanten te hebben, waaronder de grootste defensieaannemer van Zwitserland, die het apparaat gebruikt om gevechtsvliegtuigen in de Verenigde Staten op afstand te onderhouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home