Apple lanceert VR-bril Vision Pro op 19 januari

De langverwachte VR-bril van Apple verschijnt in februari voor het grote publiek, al blijft de initiële lancering van de Apple Vision Pro beperkt tot de VS.

Zoals verwacht, lanceert Apple zijn Apple Vision Pro-bril in februari. Op 19 januari kunnen Amerikaanse Apple-fans het toestel vooraf bestellen. De bril wordt vanaf 2 februari uitgeleverd. Apple kondigde zijn VR-bril midden vorig jaar aan. De Apple Vision Pro is een VR-bril, uitgerust van camera’s met een hoge resolutie die een AR-ervaring mogelijk maken. Zo kan je een volledig andere wereld beleven, of slimme digitale toevoegingen op je omgeving aanschouwen.

Die omgeving ziet voor een stuk wat jij aan het doen bent dankzij een oled-scherm dat aangeeft in wat voor applicatie je zit. Spring je even uit de AR/VR-ervaring? Dan projecteert Apple een opname van je ogen op de buitenkant van de bril. De Apple Vision Pro VR-bril draait op het door Apple ontwikkelde Vision OS. De eigen M2-chip drijft het toestel aan, samen met een speciale R1-chip die Apple voor de gelegenheid ontwikkelde. Ieder oog krijgt een scherm met 4K-resolutie, wat iets meer is dan wat een geavanceerde VR-bril zoals de Meta Quest 3 vandaag biedt.

Prijzige skibril

De digitale skibril zal een klein fortuin kosten met 3.499 dollar. Amerikanen kunnen vanaf 19 januari een bestelling plaatsen voor de prijzige bril. Ter vergelijking: de Meta Quest 3 kost 549,99 euro. Het is maar de vraag of het Apple van Tim Cook met de VR-bril kan doen wat het eerder met de tablet, smartphone en smartwatch deed. Geen van die productcategorieën was nieuw toen Apple z’n inzending presenteerde, maar telkens slaagde het bedrijf er wel in de productcategorie te definiëren en goed te lanceren.

Apple Vision Pro

Voor VR staat Apple voor dezelfde uitdaging. VR is heel niche, en werd door Meta-CEO Mark Zuckerberg een beetje opgeëist als diens koortsdroom met ietwat van de pot gerukte versies van een metaverse. Heel die metaverse-hype raakte haast meteen ondergesneeuwd door de veel meer tastbare en praktische AI-revolutie. Is de Apple Vision Pro vijgen na Pasen, of zal Apple de VR/AR-bril eindelijk naar het grote publiek brengen op 2 februari? Het prijskaartje is in ieder geval stevig, en de bril zou voorlopig slechts in beperkte oplage beschikbaar komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home