Microsoft brengt 365-apps naar Apple Vision Pro, inclusief Copilot

word apple vision pro
Bron: Microsoft

Word, Excel, Powerpoint en Teams zijn vanaf morgen te gebruiken op Apple Vision Pro. Als extraatje doet Microsoft er ook nog Copilot bij.

Microsoft kondigt de lancering van 365-applicaties aan op de Apple Vision Pro. In een blog laat Microsoft zien hoe Word, Excel, PowerPoint en Teams zich presenteren op de nieuwe AR-headset van Apple. Volgens Microsoft kan je je werkplek op deze manier overal mee naar toe nemen, als je dat zou willen tenminste.

Met de integratie van Teams kan je vergaderingen volgen met de Vision Pro op je neus. Het videovergaderplatform creëert dan een ‘persona’ van je, een zo authentiek mogelijk weergave van je gezicht, zodat je collega’s niet hoeven te zien dat je de headset draagt. Voor Word ontwikkelt Microsoft een speciale ‘focusmode’ om ongestoord te kunnen werken. Uiteraard mag ook Copilot niet ontbreken, die je met je stem kan aansturen.

microsoft teams apple vision pro
Microsoft Teams op de Apple Vision Pro. Bron: Microsoft

Vloeken in de kerk

Microsoft-applicaties gebruiken op Apple-hardware klinkt als vloeken in de kerk, maar de ondersteuning door een grote partij als Microsoft is van onschatbare waarde voor de Vision Pro. Om de headset aan de man te krijgen, moet niet alleen de hardware op punt staan, maar moet ook het aanbod aan applicaties voldoende uitgebreid zijn. Microsoft 365-applicaties hebben ook hun eigen versies voor iOS, iPadOS en macOS, dus de uitbreiding naar de Apple Vision Pro is dan niet onlogisch.

In totaal zullen er bij de lancering zeshonderd applicaties beschikbaar zijn, kondigt Apple vandaag aan. Maar niet iedereen is even enthousiast over de Apple Vision Pro. Netflix en Spotify besloten om nu nog niet mee te stappen in het AR-verhaal van Apple. Zoom is bijvoorbeeld wel beschikbaar voor de headset.

De Apple Vision Pro zal vanaf morgen officieel te koop zijn voor het grote publiek, voorlopig wel exclusief in de Verenigde Staten. Sinds het de bestellingen opende op 19 januari, ontving het al meer dan 200.000 bestellingen. Op de bril plakt een stevig prijskaartje van 3.499 dollar. Het is nog niet geweten wanneer de AR-headset de oversteek maakt aan Europa en aan welke prijs dat zal zijn.


De tekst kreeg een update op 01/02/2024 om 16u10.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home