‘Opmaak samenvoegen’ wordt standaardoptie voor plakken in Word 

Microsoft maakt van de ‘Opmaak samenvoegen’-functie een standaardoptie bij het plakken in Word.  

Heel wat feedback en frustraties van gebruikers later, voert Microsoft dan toch wijzigingen door in de de standaardoptie voor plakken. Vanaf nu zullen Windows-gebruikers in Word inhoud kunnen plakken dat automatisch samensmelt met de opmaak, dat liet Microsoft in een blogpost weten. De wijzigingen zijn enkel van toepassing voor Windows-gebruikers, maar niet voor de webversie van Word of Word voor Mac. 

Opmaak samenvoegen

Wanneer je inhoud kopieert van een website en plakt in een Word-document, wordt de opmaak van de website als standaard plakoptie genomen, wat tot veel frustratie leidt bij gebruikers. Wie wil nu de opmaak van de website in zijn Word-document behouden? 

lees ook

Microsoft werkt aan nieuwe Windows 11-functies: zwevende widgets en QR-codes in knipprogramma 

Microsoft voert nu eindelijk wijzigingen door aan deze standaard plakoptie, waarbij ‘opmaak samenvoegen’ als de standaard genomen wordt. Dit betekent dat je bij het plakken van teksten uit een andere bron, niet meer handmatig de opmaak moet wijzigen om deze overeen te laten komen met de opmaak van je Word-document.  

Hoe werkt het?

Ga naar je Word en plak de gekopieerde inhoud in je document. De inhoud zal nu standaard verschijnen in dezelfde opmaak als je document (Opmaak samenvoegen). Door op ctrl te klikken, kan je ook een andere optie selecteren.  

Wil je de standaardinstellingen toch behouden? Navigeer dan naar Bestand > Opties > Geavanceerd > Knippen, kopiëren en plakken. Hier kan je in de dropdown aanduiden welke optie je als standaardfunctie verkiest.

Deze nieuwe functie is beschikbaar in Word voor Windows-gebruikers met versie 2405 (build 17624.20000) of hoger, maar niet in de webversie van Word of Word voor Mac.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home