De volgende iPhone bevat mogelijk satellietconnectiviteit

De functie dient vooral om noodoproep te doen of om een korte sms te sturen naar noodcontacten.

Bloomberg-analist en Apple-insider Mark Gurman maakt bekend dat de iPhone 14 mogelijk satellietontvangst zal ondersteunen. Wie onmiddellijk denkt dat hij of zij binnenkort overal bereik zal hebben, moeten we teleurstellen. Waar er ontvangst is, zou de iPhone enkel kunnen communiceren met satellieten in noodgevallen via sms naar noodcontacten of een oproep naar de hulpdiensten.

Het spreekt voor zich dat elk gerucht gepaard gaat met een flinke schep zout, maar Gurman heeft het bij heel de meeste aankondigingen vaak bij het rechte eind. De functie werd ook al langer verwacht, maar bleef voorlopig uit.

Hij deelt in zijn voorspelling ook mee dat het design amper zal verschillen van de voorgaande generaties. De iPhone 14 behoudt hetzelfde vlakke design met afgeronde hoeken. Het topmodel zou potentieel wel komaf maken met de notch bovenaan in ruil twee kleinere elementen (camera en IR-scanner) die in het scherm worden geïntegreerd zoals de talrijke holepunch camera’s bij andere smartphones vandaag.

Zoals elk jaar wordt de nieuwe iPhone verwacht in september. Tot dan blijft het koffiedik kijken wat Apple allemaal in petto heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home