Apple kondigt nieuwe iPhones aan op 13 oktober

iPhone_lancering

Omwille van het coronavirus werd de traditionele iPhone-lancering in september met een maand verlaat. De digitale uitnodiging is nu binnen: op 13 oktober toont Apple de nieuwste iPhones aan de wereld.

De verwachte iPhone 12 line-up zou volgens geruchten een nieuw design krijgen met duidelijk afgelijnde hoeken vergelijkbaar met de iPad Pro-reeks. Er zouden vier modellen worden gepresenteerd, waaronder een nieuw 5,4 inchmodel onder de naam iPhone 12 Mini.

Verder bestaat de line-up volgens The Verge uit een 6,1 inchversie in twee modellen: iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Die eerste zou hetzelfde moeten zijn als de huidige iPhone 11, terwijl de Pro-versie de nieuwste specs aan boord krijgt. Tot slot wordt er een iPhone 12 Pro Max verwacht, een 6,7 inchmodel dat de grootste iPhone ooit moet worden.

Wel 5G, geen 120 Hz?

De uitnodiging titelt ‘Hi, Speed.’, wat doet vermoeden dat deze generatie iPhones de allereerste zullen zijn die 5G ondersteunen. Andere innovaties zoals een 120 Hz-scherm (zoals in de iPad Pro) komen dan weer te vroeg voor de iPhone 12 volgens MacRumors en worden pas volgend jaar verwacht.

Naast nieuwe iPhones is de kans groot dat er nog andere hardware wordt aangekondigd. Er is sprake van een over-ear hoofdtelefoon, een goedkopere en kleinere HomePod en locatietrackende Tile-tags onder de naam AirTags. Misschien krijgen we ook de eerste Mac-toestellen met eigen ARM-chips te zien tijdens het event. Dinsdagavond 13 oktober weten we meer.

Tip: ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home