Proximus zet in op zuid West-Vlaanderen met 65.000 fiber-aansluitingen tegen 2024

Proximus gaat tegen 2024 65.000 woningen en bedrijven in het zuiden van West-Vlaanderen aansluiten op glasvezel.

Proximus bouwt naarstig verder aan zijn glasvezelnetwerk. De provider richt zijn pijlen nu op het zuiden van de provincie West-Vlaanderen. In Harelbeke, Ieper, Izegem, Menen, Waregem en Wevelgem krijgen samen 65.000 aansluitingen voor woningen en bedrijven tegen 2024. De werken volgen op de uitrol in Kortrijk die in 2019 al van start is gegaan.

Howest

De focus op die regio is het gevolg van de aanwezigheid van de Hogeschool West-Vlaanderen. “Howest is een voorloper in het hoger onderwijslandschap op het vlak van technologie en digitalisering”, klinkt het in een persbericht. De expertise inzake cyberbeveiliging, data analytics en digitale transformatie in de onderwijsinstelling is afhankelijk van sterke netwerken, wat de uitrol van glasvezel zo relevant maakt.

lees ook

Proximus sluit meer dan 10 procent van woningen en bedrijven aan op glasvezel

De provider is al sinds 2016 bezig aan de uitbouw van een Belgisch glasvezelnetwerk. De ruggengraag van het netwerk bestaat al uit fiber, maar de verbindingen van straatkast tot voordeur nog niet. In het geval van Proximus moeten klanten de verouderde VDSL-technologie gebruiken, die niet in staat is topsnelheden te leveren. Met glasvezel krijgen gebruikers plots toegang tot gigabit-internet, zowel downstream als upstream.

Landelijk plan

Tegen 2028 wil Proximus een dekkingsgraad van meer dan 70 procent bereiken in ons land. Daartoe ging de provider samenwerkingen aan met andere partijen. Zo is er in Vlaanderen de joint venture met EQT onder de naam Fiberklaar. In Wallonië is er een gelijkaardige constructie met Eurofiber onder de naam Unifiber. Eind vorig jaar waren er al 812.000 woningen en bedrijven in 35 steden en gemeenten in ons land aansluitbaar op glasvezel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home