Airbus gaat in zee met Proximus voor veilige Agnet MCx-communicatie-oplossing

Beeld: Airbus

Airbus Public Safety gaat zijn Agent MCx-oplossing voor veilige communicatie samen met Proximus NXT naar Belgische bedrijven brengen.

Airbus brengt Agnet McX naar de Belgische markt met Proximus NXT als partner. Dat maken beide bedrijven bekend. Agnet is een oplossing voor kritische communicatie die onder andere push-to-talk, instant messaging, videodelen en locatiediensten ondersteunt. Gebruikers van Agnet kunnen van die functionaliteit gebruik maken in een veilige en robuuste context, waarbij communicatie versleuteld wordt en het achterliggende netwerk in theorie erg robuust is.

Slicing (binnenkort)

Proximus NXT (het vroegere Proximus Enterprise) zal de uitrol van Agnet in ons land ondersteunen. Daarbij kan Airbus Agnet MCx toegankelijk maken via het 4G- en 5G-netwerk van Proximus. Vooral dat laatste wordt in de toekomst interessant. Zodra Proximus 5G-netwerk slicing ondersteunt, zal Agnet daarvan kunnen profiteren.

Met slicing kan een provider zijn netwerk opsplitsen in verschillende virtuele netwerken die elkaar niet beïnvloeden. Wanneer het publieke 5G-netwerk dan verzadigd raakt, bijvoorbeeld bij een noodgeval, zou de netwerk-slice voor Agnet wel nog operationeel zijn. Dat maakt de oplossing interessant voor veiligheidsdiensten en kritieke sectoren.

Proximus heeft Agnet MCx de voorbije maanden met succes getest bij verschillende klanten. De provider maakt van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat de keuze van Airbus de sterke positie van Proximus in de verf zet. Dat klopt deels, al merken we toch graag op dat netwerk-slicing-capaciteiten in het buitenland al wel beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home